MANI

Köz­le­ke­dik a csa­lád: jó helyre ke­rült a fődíj

Át­ve­hette va­do­natúj Skoda Ra­pid­ját az a Zala me­gyei csa­lád, ame­lyik az idén a leg­jobb­nak bi­zo­nyult a Köz­le­ke­dik a csa­lád or­szá­gos köz­le­ke­dés­biz­ton­sági ver­se­nyen. Mint ki­de­rült, az autó na­gyon jó helyre ke­rült: a két­gyer­me­kes csa­lád meg­bíz­ható, de már ki­szol­gált au­tó­ját váltja le.

Az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria Skoda márka támogatásával az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az idén is meghirdette a Közlekedik a család országos közlekedésbiztonsági versenyt,amelyen a Zala megyei Offner család bizonyult a legjobbnak. A Zalaegerszeghez közeli Sárhidán élő Offnerék Budapesten, a Skoda Schillernél vehették át a napokban a vadonatúj autót. A fődíj egy alaposan felszerelt – többek között bőr kormánykerékkel, 15 colos könnyűfém keréktárcsával, parkolóradarral, fűthető első ülésekkel, climatic klímaberendezéssel – ellátott Skoda Rapid Spaceback volt.

Nem csak szerencse, tudás

Ezt az autót nem nyerték, hanem kiérdemelték 

– utalt a gratulációk során Schiller Péter tulajdonos arra, hogy Offneréknek nem szerencséjük volt, hanem komoly versenyben, keményen megdolgoztak, és persze nagy tudásukkal, felkészültségükkel megszolgálták az új autót.

Schiller Péter ezután stílszerűen balesetmentes közlekedést kívánva búcsúzott a nyertesektől, akiknek Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is gratulált.A családfő, Offner Tamás ezután Dalnoki Balázstól, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatójától vehette át a vadonatúj autó slusszkulcsát.

Az ünnepség végén Offnerék az Autószektornak felelevenítették, hogy hosszú út vezetett a Škoda Rapidig. Mint mesélték, 2012-ben indultak először a Közlekedik a család országos közlekedésbiztonsági versenyen, és bár voltak már negyedikek, sőt, tavaly a harmadikok is, fődíjról eddig csak álmodhattak. Az idén azonban – tették hozzá mosolyogva – sikerült javítaniuk eddig legjobb eredményükön, és két helyet előreugorva megnyerhették a vetélkedőt.

Felkészülés, csapatmunka

Mint azt elmesélték, a versenyre többféle módon is készültek. Egyfelől feladatmegosztással: Offner Tamásné, Tünde az elsősegély területén igyekezett naprakészen tartani tudását. Offner Tamás – aki gépjármű műszaki előadóként sokat, évi akár 50 ezer kilométert is vezet – a gyakorlati feladatokért továbbá a KRESZ-ért volt „felelős.” Kisebbik fiúk, a tizenöt éves  Márton pedig, aki nemrég tette le a kismotoros vizsgát, friss elméleti tudásával segített, ahol csak tudott.

Noha volt feladatmegosztás, a család valóban csapatként teljesített, ez lehetett a siker titka.No meg az, hogy sokat készültek a versenyre. „Gyúrtunk rá” – fogalmazott Offner Tamás, aki nem titkolta, az idén sok felkészülés után már úgy vágtak neki a versenynek, hogy szerették volna megnyerni.

Eközben a címlapon

A díjátadón kiderült az is, hogy a nyereményautó nem csak Offnerék tudása és ügyessége miatt került jó helyre. Mint azt Offner Tamásné, Tünde elmesélte, már régóta érett náluk egy autócsere, mert már bár mostani kocsijuk megbízható társ, már elmúlt 17 éves. Csakhogy most, nagyfiúk egyetemi tanulmányai mellett nehezen tudták volna kigazdálkodni egy új autó árát.

Nagyon jókor jött ez az egészen elképesztő nyereményt

– összegeztek boldogan a nyertesek.