KÜLFÖLD

Ezt mondta a rend­őr­nek a férfi, aki 300-zal dön­ge­tett az au­tó­pá­lyán

A 23 éves sofőr tel­je­sen gát­lás­ta­la­nul szá­gul­do­zott a 90 mil­liós sport­au­tó­já­val, amíg le nem kap­csol­ták a rend­őrök.

A brit Aaron Munro 267 km/h-s sebességgel száguldott a 90 milliós McLaren 720S-ével egy francia autópályán, amikor lefülelték a rendőrök. A mindösszesen 23 éves aranyifjú valamint a további 14 szupergazdag haverja a Londonból Bécsbe tartó úgynevezett  Modball Rallyn vettek részt. Az illusztris társaság épp egy Párizs közeli autópályán haladt a cél felé, amikor elkapták a őket - írja a Daily Mail.

McLaren 720s
McLaren 720s

Aaron Munron kívül további hét embert állítottak elő gyorshajtás miatt: Egy másik brit sofőr 265-tel repesztett Ferrarijával, míg egy harmadik társukat, szintén egy McLaren kormánya mögött 204 km/h-val meszelték le a hatóságok. A vétkes sofőrök mindegyikétől elvették a jogosítványt, autóikat lefoglalták és fejenként mindannyian egy 750 eurós, azaz átszámítva nagyjából 250 ezer forintos csekket kaptak.

Aaron Munro (facebbok)
Aaron Munro (facebbok)

A száguldozók egyébként fel vannak háborodva a rendőri intézkedés miatt, Munro pedig egyenes úgy véli, hogy a rendőrség szánt szándékkal csapdát állított nekik. Azt mondta a helyi sajtónak, hogy a sportkocsikból álló konvoj egy nyílt útszakaszon haladt, ahol nem volt forgalom, így senki életét nem veszélyeztették, ezért nem érti, miért foglalkoztak velük.