BOZÓT

Orbán Flóra egy szá­za­dos két­éves kis­lá­nya

Az LMP el­nöki ba­bér­ja­ira vágyó, az MSZP-s sza­va­zó­kat rútul cser­ben­ha­gyó De­me­ter Márta ez­út­tal a kamu hírek, a fake news nagy­mes­te­ré­nek bi­zo­nyult. Ha­zu­dott egy ordas na­gyot.
  • Szerző: Ripost

Azt találta állítani, hogy egy katonai repülőgép hozta haza Ciprusról a miniszterelnök lányát Orbán Flórát. Csakhogy időközben kiderült, Demeter Márta szándékosan hazudott egy jó nagyot.

Ugyanis nem Orbán Viktor, hanem egy Orbán nevű honvédségi százados kislánya utazott a gépen!

Amúgy a katonai repülőgép a Cipruson hosszú évek óta szolgálatot teljesítő magyar katonákat illetve az őket meglátogató családtagjaikat hozta haza a szigetországból.

A katonákat  éppen lecserélték, hazatért Orbán százados is, aki engedélyt kért, hogy a géppel hazaszállítsa feleségét és Flóra nevű kétéves kislányát! Mindez összhangban van a NATO szabályokkal így az engedélyt megkapta.

Demeter Márta betekintést kért a repülési iratokba, és bár tisztában volt vele, hogy a gép katonai repülést teljesített, így  a katonákat és családtagjaikat szállította,  mégis útnak indította az álhírt. Ezt egyes médiumok úgy vették át, hogy meg sem kérdezték  a kormány álláspontját, inkább szolgai módon, szorgos propagandistaként azonnal leközölték a hazug cikkeket.

Index, Hvg, Magyar Narancs és a 444. Egyiket sem érdekelte az igazság,  egymás nyomába hágva sebtiben leközölték a gátlástalanul hazudó közleményt. Szó szerint versengtek a hazugság terjesztésében.

Újabb fejlemények a botrányos ügyben. Kattintson!

Eközben a címlapon