OLDALVONAL

Az Ope­rá­ban és a ring­ben is ott­hon van a ma­gyar sztár­spor­toló

Kótai Mi­hály ve­ze­tése alatt szé­pen fej­lő­dik a Fe­renc­vá­ros ököl­vívó-szak­osz­tá­lya. A ko­rábbi vi­lág­baj­nok bok­szoló mel­lett a le­gen­dás mes­ter­edző, Szántó Imre, va­la­mint a vb-ezüst­ér­mes Bedák Pál al­kot­ják a fő­vá­rosi klub szu­per­csa­pa­tát.
  • Szerző: DV

Kótai Mihály 2011-ben jelentette be visszavonulását. A Fradi ökölvívó-szakosztályvezetője azonban a mai napig kiváló formának örvend, hiszen rendszeresen beszáll a ringbe.

Kótai vezeti a Fradi ökölvívó-szakosztályát
Kótai vezeti a Fradi ökölvívó-szakosztályát
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Edzek még heti ötöt, minden nap háromkor itt vagyok a teremben.

Intézem a szakosztály vezetésével kapcsolatos teendőket, és ha már itt vagyok, akkor úgy csinálom, hogy tudjak egy órát tréningezni. Nagyon hiányzik, hogy a kötelek között legyek

– mondta el a nak Kótai Mihály.

2011-ben vonult vissza a versenyzéstől
2011-ben vonult vissza a versenyzéstől
Fotó: Szabolcs László

A Ferencvárosnál 2014-ben indult újra ez a szakosztály, amelynek több kiváló bokszolója is van. Emellett az utánpótlás-nevelésre szintén nagy hangsúlyt fektetnek, a fiatalok remek körülmények között tanulhatják meg a sportág alapjait.

Kilenc új versenyzőnk van, ezenkívül még tíz-tizenhat gyerek jár le a tréningekre. A Magyar Ökölvívó Szövetség véleménye szerint Szaka István jelen pillanatban esélyesnek tűnik arra, hogy kvótát szerezzen a 2020-as, tokiói olimpiára

– folytatta Kótai.

Eközben a címlapon
Kótai (jobbra) Bedák Pállal kesztyűzik
Kótai (jobbra) Bedák Pállal kesztyűzik
Fotó: Szabolcs László

A ring mellett az Operában is rendre feltűnik Kótai, akinek mindkét lánya énekel a gyermekkórusban. Nincs tehát premier a világbajnok bokszoló nélkül.

Mindkét lányom énekel az Operaház gyermekkórusában. A nagyobbik lányomat, a tíz éves Rozit felvették a Táncművészeti Egyetemre.

A kisebbik, Liza pedig ritmikus gimnasztika-versenyző. Nagyon sokszor lejönnek velem az ökölvívó-terembe is, de szerencsére ők nem olyan beállítottságúak, hogy ezt a sportot elkezdjék

– mesélte Kótai.