INSIDER

Kós­tol­tad már a ke­nyér­fa­gyit? Most Bu­da­pes­ten meg­te­he­ted

Pap­rika- és a serc­lik­re­á­ci­ó­ik­kal fog­ják le­nyű­gözni a lá­to­ga­tó­kat a sztár­sé­fek a csü­tör­tök­től va­sár­na­pig tartó 9. OTP Go­ur­met Fesz­ti­vá­lon a Mil­le­ná­ri­son. A részt­ve­vők meg­is­mer­ked­het­nek Orosz­or­szág és Korea kony­há­já­val is.
  • Szerző: RIPOST

A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja, a saját budapesti éttermének nyitására készülő Rácz Jenő dashis tőkehala és a friss csillagos Babel már klasszikusnak számító szarvasgombás tojásos nokedlije: ezeket is megkóstolhatja, aki kilátogat május 16-19. között a Gourmet fesztiválnak helyet adó Millenáris Parkba.

A fesztivál idei tematikája, a paprika, a sercli és a sör hármasa a legnívósabb éttermek séfjeit is megihlette. Az Onyx egyetlen fogásban egyesíti a három alapanyagot: kenyérfagylaltjukat paprikás málnaöntettel és sörkockákkal kínálják majd. A Babel a csillagos nokedli mellé egy másik remek fogását is hozza, amelyhez a helyben grillezett polipcsápot rendhagyó módon először sörben pácolják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az országban először lehet megkóstolni, milyen ízeket hoz ki azalapanyagokból a népszerű főzőműsorból ismert Rácz Jenő, akitőkehala mellett espelette-i paprikával készített kacsamellel éssaját sajttortájával is bemutatkozik.

Az elegáns Salonpaprikaszörpöt főz, az Arany Kaviár nemcsak egy különlegespelmenyit kínál a fesztiválon, de nevéhez hűen kaviárkóstolót ishoz, és az Osztrigasommelier is kitelepül friss áruval.

Thaiföldről hozta ízeit a magyar sztárséf
Meghívást kapott a fesztiválra Varga Dániel, a januárban nyílt, Aum nevet viselő fine dining étterem séfje, aki fellép és főz is a nagyszínpadon. Étterme különlegessége, hogy nem egy elegáns, gazdag környéken nyílt, hanem az óbudai panelek árnyékában, a Flórián téren. Mégis gyorsan berobbant a köztudatba, gasztrobloggerek, üzletemberek, politikusok , celebek látogatják. A konyha kínálatán látszik, hogy a séf  Thaiföldről jött haza, elhozva onnan a távolkelet ízeit, de hozzáigazította azokat a magyar ízlelőbimbókhoz. Most a Gourmet fesztiválon is megmutatja, mit tud.
Eközben a címlapon