KÜLFÖLD

Há­bo­rút in­dí­tott II. Er­zsé­bet

Kör­nye­zet­tu­da­tos élet­módra vál­ta­nak a Buckin­gham-pa­lo­tá­ban: II. Er­zsé­bet örökre le akar szá­molni a mű­anyag ita­los pa­lac­kok­kal, ét­kész­le­tek­kel.
  • Szerző: KF

A királynő utasítására rezidenciájában környezetbarát életmódra váltanak, ennek értelmében pedig eltűnnek a találkozókról, a büfékből és a konyhákról a PET-palackok, illetve az egyszer használatos műanyag tányéroknak, dobozoknak is búcsút inthet a palota személyzete. A kantinokban mostantól csak olyan dobozokban adhatják ki az ételt, amely lebomlik vagy amit újra fel lehet használni, míg a kartondobozokat a lehető legtöbb alkalommal kell használni, mielőtt azok végleg a kukába kerülnek.

Fotó: Europress / Daniel Leal-Olivas - AFP
Fotó: Europress / Daniel Leal-Olivas - AFP
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

II. Erzsébet azt követően kötelezte el magát a környezettudatos életmód mellett, hogy tavaly Sir David Attenborough-val beszélgetett egy erdőirtásokról szóló dokumentumfilm kapcsán. Ám nem a királynő a legnagyobb környezetvédő a királyi családban: fia, Károly herceg rendszeresen felszólal a pazarló és felesleges műanyag eszközök felhasználása ellen.

A környezettudatosság jegyében a Buckingham-palota tetőszerkezetére az elkövetkező években napelemeket fognak felszerelni.