INSIDER

Kör­mendi gye­rek­gyil­kos­ság: Tánczos Gábor re­mény­kedni kez­dett

Áp­ri­lis­ban nagy for­du­la­tot vehet az el­múlt év­ti­ze­dek egyik leg­na­gyobb bűn­ügye.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ma is ártatlannak tartja magát Tánczos Gábor, aki több mint 9 évet ült fegyházban a körmendi gyermekgyilkosság ügyében. Április 1-jén lesz 20 éve, hogy holtan találta édesapja a 11 éves H. Zsófikát a lakásukban. A kislányt különös kegyetlenséggel ölték meg, a torkát átvágták. Az ügy óriási vihart kavart.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az akkor 19 éves Tánczos Gábor először bevallotta a gyilkosságot, majd később visszavonta vallomását. A bíróság végül, megismételt eljárásban 13 év fegyházra ítélte, amiből 9 évet le is ült. Éppen tíz éve szabadult, és azóta alig mozdul ki a lakásából. Mint megtudtuk: fél az emberekről, és addig nem akar mutatkozni, amíg be nem bizonyosodik az ártatlansága. A ma 37 éves férfi rossz körülmények között él, együtt az édesanyjával, annak nyugdíjából.

Tánczos Gábor „élőben” nem kommunikál a külvilággal, a Facebookon ír nyomtatott nagy betűkkel dühös bejegyzéseket.

A hozzászólók, akik többségükben nők, mind arról biztosítják őt, hogy hisznek az ártatlanságában.

„Mindaddig nem is lehet nyugodt a lelked, amíg hazugság árnyékolja be! Nagyon jó tudják kik voltak a tettesek, de ismerik a nép megosztottságát és érdektelenségét! Azt a tettet nem tudtad volna egyedül megtenni! A lelked pedig tiszta’ – írja az egyikük.

Azóta több magánnyomozó is próbálta kideríteni a teljes igazságot, könyvek is születtek a Tánczos-ügyről. Az ügyben azóta is keringenek az összeesküvés-elméletek.

Eközben a címlapon

Mint megtudtuk: Tánczosék most reménykedni kezdtek! Úgy gondolják, áprilisban óriási fordulatot vehet az egész ügy, és talán kiderülhet Gábor ártatlansága! A részleteket a szombati Ripost napilapban olvashatja.

címkék: