NÍNÓ

Kör­mendi gye­rek­gyil­kos­ság: óri­ási for­du­la­tot vehet a Tánczos-ügy

Már tíz éve, hogy ki­en­ged­ték a bör­tön­ből a 11 éves H. Zsófi meg­ölé­séért el­ítélt Tánczos Gá­bort. Ő a mai napig hisz az ár­tat­lan­sá­gá­ban, és áp­ril­si­ban ha­tal­mas for­du­la­tot remél az ügy­ben.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tíz éve él lakásának fogságában Tánczos Gábor: nem mer utcára lépni, mert fél az emberektől. Nem jár dolgozni, napjait azzal tölti, hogy bebizonyítsa ártatlanságát és a Facebookon bírálja elítélőit.

Április 1-jén lesz húsz éve, hogy holtan találta édesapja a 11 éves H. Zsófikát a lakásukban. A kislányt különös kegyetlenséggel ölték meg, a torkát átvágták. Három héttel a gyilkosság után őrizetbe vették Tánczos Gábort, később, 2002-ben jogerősen 13 év fegyházra ítélték, 2008-ban, éppen 10 éve szabadult.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

Nem akar új életet kezdeni

A ma 37 éves férfi azóta nem mozdult ki a lakásból, nem jár dolgozni, napjait azzal tölti, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Közösségi oldalán bíráiról, a vádat megfogalmazó ügyészről posztol és állítja ő biztosan nem ölte meg a kislányt, önmagát áldozatnak tartja.

Tánczos Gábor „élőben” nem kommunikál a külvilággal, a Facebookon ír nyomtatott nagy betűkkel dühös bejegyzéseket.

Nem dolgozhat, mert bár sokan hisznek az ártatlanságában, mégis vannak, akik gyilkosként néznek rá. Ismerőseik szerint Tánczosék nincsenek jól: a lakásra ráterhelték a perek bűnügyi költségeit, a beteg édesanya nyugdíjából éldegélnek ketten – ráadásul imádott kiskutyájuk is elpusztult tavasszal.

Eközben a címlapon

Felhívtuk Tánczos Gábort, akinek az édesanyja vette fel a telefont. Ő először beszélni akart velünk, de aztán a fia dühös lett, hogy az anya nyilatkozna, ezért kicsavarta a nő kezéből a telefont.

Tánczos ismerőseitől megtudtuk: ő és vele élő édesanyja abban bízik, hogy a kislány gyilkosa besétál a rendőrségre és feladja magát.

És erre, meglepő módon van is némi esély. Hogy miért? A szombati Ripost napilapból kiderül!

címkék: