LEGFRISSEBB

Örül­het a za­la­eger­szegi ti­ni­lány gyil­kosa

Csök­ken­tette a Pécsi Íté­lő­tábla B. Bar­na­bás íté­le­tét. A fő­is­ko­lás fiú bru­tá­lis ke­gyet­len­ség­gel ölte meg ba­rát­nő­jét, ám 20 év he­lyett csak 18 évig kell fegy­ház­ban ülnie.
  • Szerző: Cs.R.

Csökkentette a Pécsi Ítélőtábla annak a B. Barnabásnak az ítéletét, aki 2015 tavaszán brutális kegyetlenséggel megölte 17 éves barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőben.

Az akkor 21 éves fiú már fél éve járt a lánnyal, amikor Júlia 2015. januárjában úgy döntött, szakít párjával. Barnabás Budapesten járt főiskolára, a lány pedig Zalaegerszegen gimnáziumba. A fiú nem tudta elfelejteni szerelmét és elhatározta, hogy visszaszerzi a lányt. Április 11-én sétálni mentek, amikor Barnabás győzködni kezdte Júliát, béküljenek ki.

EZT OLVASTAD MÁR?

A lány azonban kitartó volt és a fiú könyörgésére szigorúan nemmel válaszolt. Ettől Barnabás elborult, többször megütötte Júlia fejét, majd késével huszonötször megszúrta.

Ezután kocsijával menekült el, de útközben egyik barátjának telefonon elmondta, mi történt. A barát ekkor Barnabás édesanyját hívta fel, az asszony pedig értesítette a rendőröket. Barnabásra az út mentén találtak rá a helyszínelők, mert közben árokba hajtott kocsijával.

A fiút az első fokú bíróság 20 év fegyházra ítélte, ám a Pécsi Ítélőtábla ezen enyhített: 18 év fegyházbüntetést szabott ki Barnabásra, aki legkorábban 10 év múlva szabadulhat. A bíró azzal indokolta döntését, hogy a fiú még csak fiatal felnőtt volt, amikor elkövette tettét, amit azóta meg is bánt.