LELKIZŐ

Sosem lá­tott fotók ke­rül­tek elő Koós Já­nos­ról

A tra­gi­kus hir­te­len­ség­gel el­hunyt Koós Já­nos­ról csa­ládja és kol­lé­gái mel­lett ra­jon­gói is meg­em­lé­kez­tek, sokan a leg­jobb pil­la­na­ta­i­val nosz­tal­gi­áz­nak. A le­gen­dás éne­kesre nem is lehet más­ként em­lé­kezni, hi­szen fel­hőt­len jó­kedve és vi­dám­sága át­ra­gadt má­sokra is, hu­mor­est­jei al­kal­má­val pedig az egész or­szá­got szó­ra­koz­tatta.
  • Szerző: sv

Az 1937-ben született legendának kicsit sem volt unalmas az élete. Gyermekkora óta mozgalmasan teltek a hétköznapjai, hiszen alig volt négyéves, mikor Erdélyből Miskolcra költöztek. Diákévei alatt ismerkedett meg a zenével, kiváló sportoló volt, és életre szóló barátságokat kötött. Szeretett a középpontban lenni, mindig volt egy vicces történet a tarsolyában, amit örömmel osztott meg a közönségével.

Fotó: Markovics Gábor

A most megkereste a legemlékezetesebb fotókat Koós Jánosról. „A képek nem hazudnak, úgy általában nem. Akik ismernek, tudják, szeretek sokat beszélni, sztorizgatni, mesélni, vicces történeteket előadni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Így könnyen szó érheti a ház elejét, na, ez a Koós már megint túloz, na már megint kiszínezte, na már megint... és így tovább

– írta képeskönyve bevezetőjében az énekes.  

Fotó: MTI

1966-tól a Táncdalfesztiválok állandó résztvevője volt, 1968-ban és 1969-ben is őt választották a legjobbnak. Először a Kislány a zongoránál, majd a Nem vagyok teljesen őrült című dallal állt a színpadra.

A további képekért, keresd a napilap szerdai számát az újságárusoknál!