MAMAKLUB

Könnye­kig meg­hatja a vi­lá­got a két Down-szind­ró­más kis­gye­rek ba­rát­sága

Ritka, hogy két kis­gyer­mek kö­zött ilyen szo­ros kö­te­lék ala­kul­jon ki, nem csoda, hogy több ezren kö­ve­tik fi­gye­lem­mel a sor­su­kat. A be­teg­ség miatt bőven van fé­le­lem és fáj­da­lom is a két kicsi éle­té­ben, de ami­kor együtt van­nak, min­den­ről meg­fe­led­kez­nek.

Példátlanul erős barátságot kötött a két tipegő, nem csoda, hogy rengeteg embert érdekel, mi történik velük. A két éves Clara és a három éves Cutler Down-szindrómában szenvednek, és a róluk szóló blogot hétezernél is többen követik figyelemmel. S nem csak amiatt, mert a két anyuka eszméletlenül aranyos fotókat oszt meg a kicsikről.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két kisgyerek azóta elválaszthatatlan, hogy pár hónapos korukban megismerték egymást. A két anyuka rendszeresen szervez nekik találkát, mert nagyon hiányoznak egymásnak, amikor külön vannak. Az anyukák barátsága is nekik köszönhető: régóta ismerték egymást, de akkor lettek igazán jóban, amikor mindkettőjüknek Down-szindrómás gyermeke született.

A legelső találkozón már látszott, hogy erős kapocs lesz a két gyerek között, szinte rögtön elkezdtek együtt játszani, amikor letették őket a közös pokrócra.

A vidám, nyitott Clara nagyon jó hatással van a félénk Cutlerre, aki a kislány mellett egészen felbátorodik. Terápiás foglalkozásokra is együtt jár a két gyerkőc, és a csoporttársak nem győznek ámulni, milyen szeretet van közöttük.

Clara sokkal több egészségügyi problémával küzd, mint a kisfiú: nyitott szívműtéten esett át három hónapos korában, gyomorszondával táplálták, és a mai napig rengeteget van kórházban. Ilyenkor szereti nézni azokat a videókat, amiket Cutler édesanyja küld a kisfiáról.

A két anyuka azért vezet közösségi oldalt a gyerkőcökről, hogy reményt és segítséget adjanak más szülőknek, akiknek szintén Down-szindrómás gyermeke van. Rengeteg édesanya követi az oldalt, akik tanácsot adnak és kérnek, meg persze várják a két kicsiről szóló friss fényképeket és videókat.

Eközben a címlapon