NÍNÓ

Kó­mába esett egy fiú a bio­fű­től. Szerv­át­ül­te­tés ment­heti meg az éle­tét!

Na­po­kig küz­döt­tek az éle­té­ért egy pécsi kór­ház­ban. Ma­gá­hoz tért, de vese- és máj­át­ül­te­tésre lesz szük­sége. Nem en­ge­dé­lye­zett em­ber­kí­sér­let­nek ne­ve­zik az új dro­gok te­rí­té­sét, ha­tá­suk tel­je­sen ki­szá­mít­ha­tat­lan.

Maradandó károsodást szenvedett annak a fital fiúnak a mája és veséje, aki nagyjából két hete lett rosszul egy biofűből sodort cigitől. A kómába esett fiatal napokig küzdött az életéértaz egyik pécsi kórházban, most pedig valószínűlegtranszplantációra lesz szüksége. Az esetről több felvilágosítást betegjogi okokból nem adnak. Mint arról a RIPOST is beszámolt, a piacon egyre több az új, pszichoaktív szer, melyeknek hatása rendkívül kiszámíthatatlan.

A szakértő azt mondja, az illegális herbál, vagy biofű - amelyeket egyébként fillérekért be lehet szerezni - serkentő, pszichoaktív hatású, már kis mennyiségben is azt okozza, mint a heroin. Dr. Zacer Gábor szerint az új drogok terítése nem engedélyezett emberkísérlet, hiszen azt sem tudni, mivel állunk szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?