FÜLES

For­du­lat Kö­kény At­tila vesz­te­ge­tési ügyé­ben, nagy bajba ke­rült a sztár

Fog­hatja a fejét a Me­gasztár egy­kori ezüst­ér­mese. Könnyen lehet, hogy nem ússza meg pénz­bün­te­tés­sel a rep­téri ügyét...
  • Szerző: Doris

Nem lélegezhet fel Kökény Attila! Az énekest április 5-én ítélték el hivatali vesztegetés miatt, egymillió forintos pénzbüntetést kapott. Bár a zenész nem érezte magát bűnösnek, beletörődött az ítéletbe.

Fotó: Markovics Gábor

Ám könnyen lehet, hogy Kökény nem ússza meg pénzbírsággal. A Központi Nyomozó Főügyészség Közleménye szerint ugyanis a vádhatóság nem elégedett a bíróság ítéletével, számos vádlott esetében súlyosbításért fellebbeztek a reptéri vesztegetési ügyben – írta meg a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kökény akár felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat!

A kötelességszegéssel, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hozott ítélet ellen a Központi Nyomozó Főügyészség már a tárgyaláson négy vádlott esetében jelentett be fellebbezést.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2019. április 5. napján kihirdetett ítéletével a váddal egyezően állapította meg mind a tizenhárom vádlott bűnösségét, azonban a büntetés kiszabásánál hat vádlott esetében az ügyészi indítványhoz képest lényegesen enyhébb büntetéseket szabott ki, ezért a vádképviseletet ellátó ügyész a végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt négy volt pénzügyőr vádlott esetében már a tárgyaláson fellebbezést jelentett be hosszabb tartamú szabadságvesztés és magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása érdekében.

Emellett, két személy, köztük egy, a médiából ismert zenész terhére a jogorvoslati nyilatkozatra fenntartott három munkanapon belül a kiszabott pénzbüntetés mellett felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért fellebbeztek – írja a zenész neve említését mellőzve a vádhatóság.

A többi vádlott esetében az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.