HŰHA

Ki­zár­hat­ják A Dal nagy esé­lye­sét?

Egy is­me­ret­len "jó­akaró" hívta föl a fi­gyel­met, hogy a dön­tőbe csont nél­kül be­jutó Pet­ruska And­rás ver­seny­dala kí­sér­te­ties ha­son­ló­sá­got mutat egy rajzfilm fő­cím­da­lá­val. Ebből még ki­zá­rás is lehet.
  • Szerző: Buster

A Bors egyik olvasójának levele alapján egy zenei szakértő is megvizsgálta a 2010-es Megasztárban is feltűnt, majd onnan kilépő Petruska András Trouble in my mind című versenydalát, amely elnyerte A dal felfedezettje díjat is.A szemfüles olvasó ugyanis úgy vélte, a döntős dal kísértetiesen hasonlít az itthon Bigyó felügyelőként ismert rajzfilm főcímdalára.A lap kérésére összehasonlítást végző Jankai Béla szerint az állítás igaz, és nem lehet véletlen, hogy ismerősek a dallamok.

Íme a versenydal...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

...és amire tényleg nagyon hajaz!

A két szám szinte ugyanaz. Az eredetiben annyira összetett harmóniák és melódiák vannak, hogy bár van esélye, hogy két ember egymástól függetlenül megírja ugyanazt a dalt és formulákat, elég kevés

- fogalmazott a Prognózis zenekar egykori billentyűse, aki elárulta, jogilag akkor beszélünk plágiumról, ha két mű nyolc traktusa azonos. Amennyiben beigazolódik a gyanú, a szabályok értelmében azonnal kizárhatják Petruskát a versenyből.