KÜLFÖLD

Ki­ver­ték a fo­gait és bör­tönbe zár­ták, mert ke­resz­tény akart ma­radni...

A férfi édes­anyja el­me­sélte, hogy be­mu­tat­ták őket egy dús­gaz­dag musz­lim­nak, aki tá­mo­ga­tást ígért a gyer­me­kek is­ko­láz­ta­tá­sára, de csak akkor, ha le­mon­da­nak a hi­tük­ről és vissza­tér­nek az isz­lámra.
  • Szerző: SZM

Ha ránézünk egy olyan térképre amely a vallások elterjedését mutatja Afrikában, látható, hogy az Egyenlítőtől északra szinte minden országban az iszlám uralkodik. Tőle délre pedig főként a kereszténység. Ez azt is jelenti, hogy minél többen érkeznek erről a hatalmas területről Európába, annál biztosabb, hogy ott párhuzamos társadalmakat fognak létrehozni.

Egy, az Egyenlítő környékén élő család tragédiájáról írt a Morningstarnews. Ők a kenyai főváros Nairobi külvárosában laknak és át mertek térni az iszlámról a keresztény vallásra. Amióta ez megtörtént, állandóan zaklatják őket. Előbb két szomáliai származású muszlim verte meg a családfőt, majd azok kíséretében kenyai rendőrök is megjelentek a lakásukon.

Mind a négyen egyszerre estek neki a férfinak, ütötték, verték, rúgták, ahol érték. A támadás során Hassan elveszítette néhány fogát és súlyosan megsérült a lábán, a mellkasán és a hátán.

Majd a rendőrség előbb egy fogdába, majd egy rendőrségi börtönbe küldte őt Nairobi ipari területén.A lapnak nem voltak hajlandóak elárulni, hogy tulajdonképpen mivel is vádolják a férfit és miért tartják őt fogva.

Hassanék Szomáliából költöztek át Nairobiba, miután az édesapja meghalt. Az édesanyja elmesélte, hogy a költözés után egy muszlim szomszédjuk meghívta őket és két testvérüket a Nairobiban lévő legnagyobb mecsetbe. Ott bemutatták őket egy dúsgazdag muszlimnak, aki elmondta nekik, hogy kaphatnak támogatást a gyermekek iskoláztatására, de csak akkor, ha lemondanak a keresztény hitükről és visszatérnek az iszlámra. Mert nem segíthetik őket, ha “hitetlenek...”

Miután ezt visszautasították, elkezdődtek a támadások. Előbb egy tulajdonos rakta ki őket a bérelt lakásukból, majd ismeretlenek porig zúzták a kenyai határon lévő apró házacskájukat, ahova visszavonultak.

Szomáliai muszlimok őt magát is számtalanszor megfenyegették és megtámadták. Az egészsége tönkrement, gyomorpanaszai lettek és huzamosabb ideig már nem tud a lábán állni. "Nem tudunk mit csinálni – panaszkodott az asszony. Nem fogunk visszatérni az iszlámhoz, jobb lenne, ha mind meghalnánk".

Eközben a címlapon