KÜLFÖLD

A fran­cia tit­kos­szol­gá­lat­nak dol­goz­ha­tott a ter­hes nejét ki­végző be­ván­dorló

A 35 éves Adil Aa­zi­zi­nak gyil­kos­ság miatt kell a vád­lot­tak pad­jára ülnie Fran­cia­or­szág­ban. Az isz­lam­is­ta­ként szá­mon tar­tott férfi­ról egy tanú azt val­lotta, hogy a fran­cia tit­kos­szol­gá­lat in­for­má­tora volt.
  • Szerző: WM

A 29 éves várandós Leilát saját férje lőtte fejbe a közös otthonukban 2016 június másodikán. Amint arról több francia lap is beszámolt, később a férfi maga tárcsázta a rendőrséget, amikor is bevallotta, hogy gyilkosságot követett el. Aazizi kihallgatása során újra elismerte tettét, majd közölte,

EZEKET OLVASTAD MÁR?
azért végzett a nejével, mert kiderült, hogy szeretője van, és egy vita során többször is azt hangoztatta, hogy nem is ő az apja az úton lévő gyermeknek.

A migrációs háttérrel rendelkező férfit neve egyébként a francia hatóságok úgynevezett S-aktájában szerepel. Itt tartják számon azokat a szélsőséges nézetű embereket, akik potenciális terroristák. Aazizi neve akkor került fel a listára, amikor hosszabb időt töltött a török-szír határon, humanitárius munkavégzés címszó alatt. Az iszlamizmus gyanúja azonban most megdőlni látszik. Jelentkezett ugyanis az ügy bírósági tárgyalásán egy neve elhallgatását kérő tiszt megerősítette, hogy Aazizi a francia titkosszolgálat informátora volt.

A bíróságnak tehát több körülményt is tisztáznia kell még, az azonban biztosnak tűnik, hogy emberölés vádjában bűnösnek fogják találni. Az ítélet a hét második felére várható.