FÜLES

Ki­tört a bot­rány: Harry her­ceg erről mé­lyen hall­ga­tott

Harry her­ceg idil­li­nek tűnő ké­pe­ket osz­tott meg az Ins­tag­ra­mon. A va­ló­ság azon­ban egé­szen más.
  • Szerző: Ripost

Már a fél világ tűkön ül, mikor érkezik a hercegi baba - egyes híresztelések szerint éppen ma -, Harry herceg azonban nem tűnik feszültnek a közeledő szülés miatt. Vasárnap például váratlanul megjelent a londoni maratonon, és buzdította a futókat.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A figyelem középpontjába mégsem emiatt került. A herceg a Föld napja alkalmából osztott meg jónéhány képet a hivatalos Instagram-oldalukon. A vadon élő állatokról készült fotókkal akart megemlékezni a jeles napról, ám hamarosan kitört a botrány. A képeken ugyanis, amiket megosztott, elkábított és kikötözött állatok láthatók.

A Harry herceg által megosztott kép
A Harry herceg által megosztott kép

A herceg (vagy aki az Instagram-fiókot kezeli) levágta a képről az árulkodó jeleket. A kommentelőket nem is ez háborította fel igazán, hanem az, hogy elmondhatta volna az igazat az állatokról.

Az eredeti kép
Az eredeti kép

A fotókon szereplő elefántot, orrszarvút és oroszlánt éppen egy természetvédelmi projekt keretein belül átköltöztették Malawiban. A hozzászólók szerint méltatlan állapotban fotózták le az állatokat, és nem ezt kellett volna közzé tennie a hercegnek. Azzal is megvádolták, hogy a népszerűsége növelése miatt direkt idillinek akarta beállítani a képeket, amikor a valóság egészen más...