RIPOSTER

Ki­to­lon­co­lás: eddig 4000 mig­ráns­nak kel­lett el­hagy­nia az or­szá­got

A ha­tó­sá­gok száz­ezer mig­ráns ügyét vizs­gál­ják, a szí­rek után a pa­kisz­tá­niak van­nak a leg­töb­ben a me­ne­dék­ké­rők kö­zött.

Több mint hatvanötezer, magát szírnek valló migránst regisztráltak eddig a hatóságok az elmúlt három hónapban, így a polgárháború sújtotta ország vezeti a Közel–Keletről és Afrikából indult magyarországi emberáradatot.

A pakisztániaké eddig a második hely, ahonnan több mint tizenkétezer földönfutóvá vált emberről tudnak eddig a hivatalos szervek.

EZT OLVASTAD MÁR?
Több tízezer magát szírnek valló migránst regisztráltak eddig
Több tízezer magát szírnek valló migránst regisztráltak eddig

Több mint három és félezer iraki, háromezernél is több bangladesh-i és majdnem harmincháromezer, magát afgánnak valló migráns érkezett három hónap, július, augusztus és szeptember folyamán. Megduplázódott az ezen időszak alatt bejövő indiaiak, irániak és szenegáliak száma, bár ez utóbbi nemzetiség csak pár száz fővel képviselteti magát.

Az adatokat Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonság tanácsadója közölte a kormányülés közben megtartott tájékoztatón.

Mintegy 65 ezer menekültügyi kérelmet utasítottak el ezalatt, mert eltűnt a kérelmező, négyezer embert pedig már kitoloncoltak Magyarországról.

Jelenleg mintegy 100 ezer kérelemmel foglalkoznak.