KÜLFÖLD

Ki­tép­ték az aj­tó­kat, szét­bar­mol­ták a kony­há­kat, össze­tör­ték a pad­ló­la­pot

A van­dál mig­rán­sok tönk­re­tet­ték a nekik épí­tett va­do­natúj apart­ma­no­kat Ham­burg kö­ze­lé­ben. A kár 540 ezer euró, amit másra is költ­he­tett volna a re­in­beki ön­kor­mány­zat.
  • Szerző: SZM

Ép ésszel nehezen felfogható, hogy vajon miért nem becsülik meg egyes migránsok a kimondottan nekik épített lakásokat?Talán a gyermekkori nevelés teljes hiánya teszi, vagy az, hogy ahol felnevelkedtek, ott nem léteztek olyan háztartási eszközök, amelyekkel a modern konyhákban most találkoztak először?

Mindenesetre igen elrettentő példát mutatott be a Hamburg melletti Reinbekből a Hamburger Abendblatt. Ott nem kevesebb mint 50 szépen kivitelezett apartmanban helyezték el a bevándorlókat az elmúlt években.Ezek egyharmadában most siralmas állapotokat találtak.

Az ott tartózkodó menedékkérők vak romboló dühükben kitépték vagy megrongálták az ajtókat, teljesen szétszerelték a modern konyhákat, összetörték a fali- és padlólapokat, használhatatlanná tették a vécéket.

Ráadásul a felszerelt konyhák szétszerelése és az új szaniterek elpusztítása nem magyarázható “gondatlansággal”, ahhoz testi erő kellett.

A szóbanforgó apartmanok lakhatatlanná váltak és teljes felújításra szorulnak. A kár körülbelül 540 ezer euró, amit másra is költhetett volna a reinbeki önkormányzat.

Forrás: Dangodanakakaratetiger