SZTÁRDZSÚSZ

Ki­tá­lalt a köz­ked­velt ma­gyar éne­kes: ez ke­se­rí­tette meg a nya­ra­lást

Hor­váth Tamás Me­xi­kó­ban nya­ralt a csa­lád­já­val. A kis csa­pat­ból egy va­laki vi­szont hi­ány­zott: a ku­tyá­juk, Goku, aki ez­út­tal a nagy­ma­má­val ma­radt Ma­gyar­or­szá­gon.
  • Szerző: bdf

Horváth Tamás távoli úti célt választott, hogy kipihenje magát. Feleségével és nevelt fiával meg sem álltak Mexikóig, ami már régóta vágyott helyszín volt mindhármuknak, hiszen egyikőjük sem járt még az országban.

Az édes pihenéssel töltött napokat egyetlen dolog keserítette meg:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tamásék ezúttal kénytelenek voltak itthon hagyni a család szeme fényét, Gokut, az egy éves Bichon Frisé kiskutyát.

Azért döntött így, mert Gokut a repülős utakkal járó tortúrának nem akarta kitenni, másrészt Mexikóban sokkal több a kutyákra veszélyes betegséget terjesztő szúnyog.

Nehéz volt Goku nélkül, de nem ez volt az első alkalom, hogy itthon hagytuk, minden észérv emellett szólt.

"A repülős utazás és a légnyomáskülönbség nem való egy ilyen kis kutyának, Andi anyukájánál remek helye volt. Másrészt féltettem a különböző betegségektől is. Tudom, hogy kint sokkal több a fertőzött szúnyog, ezek pedig veszélyesek Gokura. Nem akartam kockáztatni az egészségét, főleg azután, hogy erről egyeztettem egy állatorvossal is!”

Dr. Lukács Zoltán, kisállatklinikus szakállatorvos felhívta Horváth Tomiék figyelmét arra, hogy a különböző mediterrán országokban nagyobb a szívférgességet és a leismaniozist erjesztő szúnyogok aránya. Ezek a betegségek pedig végzetesek is lehetnek a kis kedvenceinkre nézve.

Eközben a címlapon

Tomiék általában mindenhova magukkal viszik Gokut, így a többi nyári programon már teljes lesz a család. Például a balatoni kiruccanások alkalmával, ahol szintén sok a vérszívó az enyhe, esős tavasz miatt, de szerencsére a kutyus minden hónapban megkapja az életmentő cseppeket, amik megvédik a csípésektől.