FÜLES

Sú­lyos bal­ese­tet szen­ve­dett a Tró­nok harca sztárja, a férfi­as­sága is meg­sé­rült

Nem volt egy­szerű a sár­ká­nyo­kon lo­vag­lás Kit Ha­ring­ton szá­mára.
  • Szerző: Ripost

Nem volt zökkenőmentes a Trónok harca utolsó évadának forgatása. Már az első rész forgatásán megsérült Havas Jon megformálója, Kit Harington.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyitó epizódban a 32 éves színész sárkányon lovagol, ám az élmény nem éppen felemelő volt a számára. Sőt, kifejezetten fájdalmasra sikerült az első találkozás.

Bár a sárkányokat számítógépes program segítségével alkották meg, a felvételeket egy mechanikus szerkezet segítségével vették fel, hogy a mozgások valósághűbbek legyenek. Csakhogy az egyik fordulásnál baleset történt...

"A sárkány egyszer túl gyorsan fordult, és a jobb herém beragadt a szerkezetbe. Arra se volt időm, hogy azt kiáltsam, állj, már fordultunk is. Akkor arra gondoltam, ennyi, itt a vég, így halok meg, egy nyeregben, miközben a heréim körülöttem lengedeznek. Szó szerint" - mesélte el egy interjújában Harington.

A jelenet többi részét egyébként Izlandon vették fel, ahol a fényviszonyok miatt meglehetősen feszített tempóban kellett dolgozniuk. A hideggel is meggyűlt a bajuk, de ahogy az egyik producer mondta, a vacogás csak még hitelesebbé tette a filmet.