RIPOSTER

Szívszorító, ami kiderült a baranyai tragédiában elhunyt pilótáról

A kisrepülő két emberrel csütörtökön zuhant a kukoricásba, a pilóta és utasa is azonnal szörnyethaltak.
  • Szerző: Ripost

Hosszú évek óta a repülés volt a szenvedélye annak a kecskeméti férfinak, aki társával bennégett egy kukoricásba csapódó kisgépben - tudta meg a Blikk.

A 61 éves B. Jánost ismerősei sasnak becézték. A közösségi oldalán rengetegen vettek tőle végső búcsút, egyik barátja így fogalmazott: „Az Égi mezőkön folytasd a szárnyalást... Isten Nyugosztaljon, Jani!! Soha nem feledem a közös edzéseket és beszélgetéseket Veled...Terveid voltak a jövőre nézve...nem is akármilyenek”.

János és utasa egy tesztkörre szállt fel csütörtökön ultrakönnyű kisgépével a pogányi reptéren. A levegőben irányíthatatlanná vált a repülő, kétszáz méter magasból egy kukoricásba zuhant. A pilótának és 42 éves utasának esélye sem volt a túlélésre.

"János egy nagyon megfontolt és tapasztalt pilóta volt. Imádta a repülést, ez volt a családján kívül a legnagyobb szenvedélye. Egy komoly vállalkozást vitt, amikor azonban ki tudott szabadulni az irodából, az első útja a reptérre vezetett" – mondta egy ismerőse.

Az még nem világos, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e a tragédiát, de az már tisztázott, hogy a lezuhant gép a magyar fejlesztésű Magnus eFusion típus volt.