LELKIZŐ

Meg­rázó gyer­mek­ko­rá­ról val­lott a csi­nos ma­gyar mű­sor­ve­zető

A Sze­ren­cseS­zom­bat mű­sor­ve­ze­tője gyer­mek­kora első nyolc évét há­bo­rús öve­zet­ben töl­tötte, ahol még a pus­ka­ro­po­gást is jól hal­lotta.
  • Szerző: ripost

Nyolc éves koráig háborús övezetben, Bagdadban élt Kisó! A SzerencseSzombat háziasszonya a NőComment! jövő szerdai adásában mesél kendőzetlenül arról, milyen volt gyermekként egy idegen országban élni. 

EZT OLVASTAD MÁR?

Kisó édesapját 1982-ben küldték ki Irakba kereskedelmi attasénak, és nem volt kérdés, hogy a családja is vele tart. Kisó ekkor kétéves volt, ám a keleti kaland miatt sok mindenből kimaradt, például nem járt óvodába, ehelyett az otthonról dolgozó édesanyja vigyázott rá - írja a Best magazin.

"Emlékszem, hogy mindig nagyon meleg volt. Minden reggel felöltöztettek, de nem tudtam elviselni magamon a ruhát, és ahogy rám adták, le is vetettem" - mondta el a műsorvezető, akinek hétköznapi dolgok is ritkaságszámba mentek. "Egészen nyolcéves koromig nem láttam havat, állandóan hét ágra sütött a nap. Mikor már itthon éltünk, a zúzmarára is azt hittem, hogy hó."

De nem csupán vidámság jutott osztályrészül a külföldre szakadt családnak. A háború zajaitól sem kímélte meg őket semmi.

"A végefelé már belecsúsztunk a háborúba, persze mi biztonságos övezetben éltünk. Hallottam, hogy ropognak a puskák, de kisgyerekként nem értettem, miért történik mindez."

Kisó végül nyolcéves korában költözött haza a családjával, ekkor pedig már nehezen illeszkedett be az osztálytársai közé. Bakancslistáján szerepel, hogy egyszer visszatér Bagdadba, ahol gyermekkora meghatározó részét töltötte.

Eközben a címlapon