KÜLFÖLD

Gyo­mor­for­gató ma­gya­rá­za­tot adott a kis­ko­rú­val kö­zö­sülő férfi

Kü­lö­nös ma­gya­rá­za­tot adott a bí­ró­sá­gon egy mig­ráns, akit azzal gya­nú­sí­ta­nak, hogy meg­erő­sza­kolt egy kis­ko­rút.
címkék:
  • Szerző: WM

Egy kisebb helyi svéd lap számolt be elsőként arról a bűncselekményről, amelynek gyanúsítottja egy magát 17 évesnek valló migráns. A rendőrség azért vette őrizetbe a meg nem nevezett állampolgárságú bevándorlót, mert a gyanú szerint arra kényszerített egy kiskorú lányt, hogy közösüljön vele. Az elfogott migráns a rendőrségen bevallotta, hogy valóban szexelt a kislánnyal, de szerinte ez messze van a bűncselekménytől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez egy olyan dolog, ami egyszer csak megtörtént két fiatal között

– vallotta a gyanúsított. Amikor a nyomozók szembesítették vele, hogy ha nem is történt erőszak, akkor is törvénybe ütköző a nemi kapcsolat  egy 14 év alatti lánnyal, a bevándorló azt állította, ő ezt nem tudhatta, mivel senki nem mondta el neki, hogy Svédországban mik a szabályok. A migráns ügyvédje azzal érvelt a bíróságon, hogy a védence kiválóan teljesít az iskolában, és lényegesen visszavetné a fiatalember tanulmányait, ha börtönbe küldenék. Az ügyben eljáró bíró azonban elutasította a védő érvelését, mondván ez sokkal súlyosabb esetannál, mint hogy a gyanúsított tanulmányait figyelembe vehessék.

Az ügyészség külön kitért arra is, hogy szakértői vizsgálatot kérnek, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a migráns nem 17 éves, hanemmár 20 is elmúlt. A tárgyalás ősszel folytatódik.

címkék: