INSIDER

Kisfiú buk­tatta le a ku­tya­verő rend­őrt: újabb rész­le­tek de­rül­tek ki

Egy ablak mögül te­le­fon­nal rög­zí­tet­ték az or­szá­gos fel­há­bo­ro­dást ki­váltó je­le­ne­tet.
  • Szerző: Ripost

A videón az látható, hogy egy egyenruhás rendőr a szolgálati kocsija csomagtartója előtt tart egy kutyát, majd egy hatalmasat beleüt, mire az beesik a csomagtartóba. Ezután a rendőr a kolléganőjével együtt szó nélkül beszáll a kocsiba, és elhajtanak az utcából.

A dányiak megrökönyödve beszéltek a felvételről, ugyanis a videón látható G. István körzeti megbízottat és főtörzset állatszerető embernek ismerték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Három éve költöztek ide a feleségével, aki szintén rendőr, de most a pici babájuk mellett otthon van – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse. István és Anita egy takaros társasházban élnek, a kutya velük él a lakásban, azonban gyakran kiengedik az udvarra, ahonnan nemegyszer elcsatangolt. – Gyakran kóborolt erre ez a kiskutya, de soha nem ment messze, és senkinek nem ártott. Nem gondoltuk volna, hogy István ilyet tesz, gyakran láttuk, ahogyan sétáltatja az ebet, teljesen normális fickónak tűnt – ingatta a fejét az egyik helybeli.

A Bors úgy tudja, hogya videót egy kisfiú és a barátja készítette, majd egyikük édesanyja küldte el az állatvédőknek, akik azonnal el­juttatták a rendőrségnek. Pár órán belül Istvánt felfüggesztették az állásából.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali pa­rancs­noki kivizsgálást rendelt el, az érintett rendőrt február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztette. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen – tájékoztatott a rendőrség. A kutyát megvizsgálták, nincs látható sérülése. Az eb Pötyi névre hallgat, és egyelőre gazdáinál maradhatott.