KIAJOBB

Ki­rály Gábor ün­ne­pel, de va­lami nem stim­mel

Fur­csán zá­rult le Ki­rály Gábor el­til­tása. A kapus sze­rint győ­zött az igaz­ság, az MLSZ azon­ban tel­je­sen más­ról be­szél.
  • Szerző: sk

A számolt be arról először, hogy káromkodás miatt állíthatták ki Király Gábort a Ferencváros ellen. Információnk szerint Karakó Ferenc játékvezető azt írta a jegyzőkönyvbe, hogy az édesanyját szidta a játékos, ezért állította ki őt a Ferencváros ellen. A felek hetekig üzengettek, s mint kiderült, a bíró mikrofonjával felvett szövegből semmi nem hallatszik.

Csütörtökön Király maga jelentette be, „ejtették” az ügyet, így 3 meccs helyett csak kettőt kellett kihagynia. "Örülök, hogy kiderült az igazság. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel – írta Király, aki hozzátette, átminősítették a vélt káromkodást egy enyhébben minősülő sportszerűtlenségre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel szemben az MLSZ fegyelmi bizottságának közleménye teljesen másról ír. Úgy gondolják, Király valóban káromkodott. „Április 11-én Király Gábor nyilatkozatai és a megismert bizonyítékok alapján a bizottság megállapította, hogy a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, működésére negatív kifejezést tett ( „tetűzés”, „anyázás” – amit a tárgyaláson sem ismert el), és eltiltását két mérkőzésre csökkentette” – írta a szövetség.

Úgy tűnik, folytatása nem lesz az ügynek, de az egyértelmű, valami nagyon nem kerek a történetben. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy a kiállítás óta Karakó Ferenc sem vezetett NB I-es meccset… A bíróknál ugyan nincs eltiltás, de hiba után megszokott, hogy a játékvezetők főnöke hosszabb-rövidebb ideig pihenteti a vétkes sporikat.