TÜZELŐÁLLÁS

Hol itt az igaz­ság? Fur­csa dön­tést ho­zott az MLSZ

Két férfi, egy eset: Ki­rály és Di­busz ha­sonló el­til­tást ka­pott, pedig a tet­teik kö­zött ég és föld a kü­lönb­ség. A Ha­la­dás-kapus hiába küzd az iga­záért?
  • Szerző: vav

Tovább húzódik Király Gábor eltiltásának ügye: szombaton már a második fontos bajnokit kénytelen kihagyni, noha még is kiderülhet, hogy nem követett el semmi rosszat.

Király állítólagos anyázásáról három hete nem tudnak dönteni
Király állítólagos anyázásáról három hete nem tudnak dönteni
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Különösen visszás ez annak tükrében, hogy a Fradi-kapus Dibusz Dénes megúszta három jövő évi, lefutott kupameccs kihagyásával ellenfele súlyos sérülést okozó, brutális letaglózását.

Dibusz olcsón megúszta a szabálytalanságát
Dibusz olcsón megúszta a szabálytalanságát

A MOL Vidi elleni negyeddöntőben kiesett FTC kapusát, Dibusz Dénest három Magyar Kupa-mérkőzésről tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága. A tizenhatoson kívül lefejelt fehérvári Marko Scsepovics szezonjának vége, a csapatorvos szerint járomív-törést, valamint többszörös felső és alsó állkapocscsont-törést szenvedett.

Dibusz Dénes letaglózta Scepovicot Emberhátrányban a Ferencvárosi Torna Club a MOL Vidi FC elleni kupameccsen! A kapujából kilépő Dibusz Dénes NFL-mérkőzésbe illő mozdulattal taglózta le Marko Scepovicot. A Vidi-támadó nem teszi zsebre, amit a ferencvárosi kapustól kapott, de Dibusz sem a piros lapot! Élőben a kupanegyeddöntő visszavágója: http://bit.ly/2ViOhht. Közzétette: M4Sport – 2019. április 3., szerda

Ehhez képest Király sokkal rosszabbul jött ki abból, hogy a játékvezető szerint anyázva reklamált egy sorsdöntő – téves – ítélet miatt (Lovrencsics Gergő góljánál a lesen álló Fradi-játékosok zavarták a kapust a védésben). Az eltiltás szempontjából teljesen mindegy, igaza volt-e, csakhogy három hét alatt az sem nyert bizonyosságot, hogy egyáltalán valóban káromkodott-e.

Szabálytalan volt a Fradi vezető gólja? Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető és az M4 Sport szakértője szerint Lanzafame érvénytelenített és Lovrencsics megadott góljánál is rossz játékvezetői döntés született. Góól!2 című műsorunkban rendesen kiveséztük az esetet, a teljes beszélgetést itt tekintheted meg: http://bit.ly/2OcE3MJ Közzétette: M4Sport – 2019. március 17., vasárnap
Eközben a címlapon

A 108-szoros válogatott kapust ma három hete, az FTC elleni vesztes (0-2) meccsen állította ki Karakó Ferenc. Elsőfokon három bajnokiról tiltották el Királyt, majd a meghallgatása után sem változott a verdikt. Miután a fellebbezésének nincs halasztó hatálya, a döntés csütörtöki elnapolása miatt a kapus lassan letölti a büntetése nagyját, mire kiderül, egyáltalán indokolt volt-e a kiállítása és az eltiltása.

A bíró szerint a játékos anyázott, szerinte viszont egy szitokszó sem hagyta el a száját. Király a honlapján közzétette:

a bizonyítékként szolgáló hangfelvétel akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentés (…) nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

Király nem vehetett részt a fellebbviteli tárgyaláson, de újabb nyilatkozatokat kértek tőle – miközben a felfüggesztése továbbra is érvényben van. A márciusban óriási hajrába kezdett sereghajtó csapatkapitánya a PAFC után a mai, diósgyőri kiesési rangadót is kénytelen kihagyni.

Érthetetlen számomra a halasztás. Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása

– írta Király a honlapján.

Csak jövő csütörtökön döntenek

A információi szerint az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága három kérdésben várja Király Gábor írásos válaszát jövő keddig, és legkorábban csak jövő csütörtökön döntenek róla. A kapus így legjobb esetben – ha bebizonyosodik az ártatlansága – is csak a harmadik, MTK elleni mérkőzésre szóló eltiltását úszhatja meg a háromból.

Nélküle is lendületben a Haladás

Az utolsó helyezett Haladás márciusban csak a vitatott Király-kiállításról hírhedté vált ferencvárosi meccsét vesztette el. Legyőzte viszont a Honvédot (3-1), az Újpestet (3-2) és – immár Rózsa Dániellel a kapujában – a PAFC-ot (3-0). Horváth Ferenc csapata hat pontot faragott a még bennmaradónak számító, 10. DVTK előnyéből. Mai, miskolci mérkőzésükön akár öt pontra is csökkenhet a különbség.