TESTFACTOR

Kint vagy bent? Így spor­tol­junk ta­vas­szal

Kezd ki­sütni a nap, de ma épp erő­sebb a szél... Meg­mu­tat­juk, mi az elő­nye és mi a hát­rá­nya annak, hogy te­rem­ben vagy a sza­bad­ban spor­tolsz. Vá­lasz­ta­nod vi­szont neked kell!
címkék:

Itt a tavasz, az évszak kezdetén felmerülhet benned, hogy már kint is lehet sportolni, nem csak az edzőteremben. Egyik nap hűvösebb van, másik nap kellemes az idő. Hasonlóan, mint ha a forró kávé vagy a jeges kávé között kellene választanod. Megmutatjuk a két helyzet előnyeit és buktatóit, így könnyebben dönthetsz.

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A benti edzés mellett az szól, hogy nem kell szembenézned az időjárás változásával, a szembefújó széllel, vagy a hidegebb levegővel. Intenzívebben tudsz figyelni az edzésre. Viszont az is igaz, hogy ha egész télen a teremben edzettél, kezdhet unalmassá válni a mindennapi rutin miatt is, a napsütés pedig csalogathat a természetbe, akár az erdőbe is.

Fotó: Pinterest

A természetben való edzés során csökken a stressz, a szorongás. A természet nyugtató hatással bír az emberi elmére, így a munkahelyi, vagy mindennapi frusztrációid könnyebben oldódhatnak, akkor is, ha a test endorfintermelése mindkét esetben fokozott, akár kint, akár bent edzel. Ha kimész a természetbe, akár függővé is válhatsz, rá lehet szokni a kihívásokra. Egy kellemes erdei sétára, vagy egy hosszabb kiránduláshoz is kedvet kaphatsz. A hátulütője viszont az, hogy az időjárás folyton változó körülményeit itt meg kell szoknod, vagy felül kell emelkedned rajtuk. Egy közelgő vihar elveheti a kedved a természettől!  

címkék: