OLDALVONAL

Kínos em­lé­kek, Li­onel Mes­si­nek sem si­ke­rül­het min­den

A Barca csil­laga ba­rá­tai ellen vet­het véget po­csék so­ro­za­tá­nak. Vajon össze­jön neki a gól­szer­zés?
  • Szerző: vav

Ma este újabb két nyolcaddöntőt játszanak a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A slágermeccs a Chelsea-Barcelona, melyen Lionel Messi régi adósságát törlesztheti. A katalánok argentin zsenije ugyanis eddig nyolc meccsen egyetlen egyszer sem talált be a londoni kapuba, két gólpasszra volt képes.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most akár meg is törhet a jég, mivel a katalánok esélyesebbek a továbbjutásra. Ugyan utóbbi két hazai meccsét megnyerte a Chelsea könnyebb ellenfelekkel szemben, mégis messze van a csúcsformától. A Premier League-ben csak ötödik, így a jövő évi BL-indulásukat kockáztató londoniak olasz menedzsere, Antonio Conte állását tán csak a katalánok elleni bravúr menthetné meg.

Csakhogy az amúgy is jobb erőkből álló Barcelona úgy hangolt a nyolcaddöntőre, hogy az Eibar idegenbeli 2-0-s legyőzésével beállította a Pep Guardiola-féle elődök 31 mérkőzést számláló veretlenségi rekordját. Ha csak az exbarcás Fábregas, Pedro párosnak (vagy a többi spanyol kerettagnak, élükön Álvaro Moratával) nem ad szárnyakat a párosítás, Lionel Messiék már idegenben megágyazhatnak a továbbjutásuknak.

A nap másik meccsén a Bayern München fogadja a Besiktast.