KÜLFÖLD

Ret­teg a dik­tá­tor, félti az éle­tét

Nem tel­nek túl vi­dá­man az észak-ko­reai ve­zető nap­jai: dél-ko­reai kémek sze­rint Kim Dzson­gun az éle­tét félti, arra szá­mít, hogy ame­ri­kai mes­ter­lö­vé­szek bár­me­lyik pil­la­nat­ban vé­gez­het­nek vele. Emi­att a gyak­ran pa­rá­dézó dik­tá­tor most tel­je­sen vissza­vo­nul­tan, rej­tőz­ködve él.
  • Szerző: KF

Kim Dzsongun sötétedés előtt már el sem meri hagyni védett házát, és ha ki is lép otthonából, már nem használja kedvenc Mercedes-Benz 600-asát. Ez az autó ugyanis túl feltűnő, könnyen egy légicsapás érheti. Ezért a vezetőt most katonái fuvarozzák, miközben Kim a hátsó ülésre borulva bízik a biztonságos célba érésben. A kémek jelentése szerint egyre idegesebb, paranoiája miatt kezd kiszámíthatatlanul viselkedni.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: Europress / STR / KCNA VIA KNS - AFP
Fotó: Europress / STR / KCNA VIA KNS - AFP

A számok is azt mutatják, hogy míg Kim korábban rajongott a nyilvános megjelenésekért, ezeknek az eseményeknek a száma az utóbbi időkben jelentősen csökkent. Amióta pedig az állandó rakétakísérletei miatt megnövekedett a nemzetközi feszültség, tanácsadói szerint joggal fél, hogy előbb-utóbb valaki végez vele.