MANI

Kihirdették az MVM EDISON Light Up! nyerteseit - IORA Smart System

Parabolikus napkollektort, e-zászlót gyártó vállalkozás, valamint az IoTrend Kft. EnergyAL és az IORA Smart System nyerte a Magyar Villamos Mûvek (MVM) EDISON Light Up! energetikai startup idei versenyét. Lássuk az IORA Smart System videóját!
  • Szerző: F.G.

Az MVM EDISON Light Up! második kiírására beérkezett pályamunkákkal szemben elvárás volt, hogy újító energetikai megoldásokat mutassanak be, valamint eleget kellett tenniük a feltételnek, hogy a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörökhöz kapcsolódjanak.

IORA Smart System -
Fabricius-Nagy Emese, Fabricius Csaba, Horváth Bence Ede

A nyertes csapat olyan mindennapos problémára kínál megoldást, mint a bosszantó gyorsasággal lemerülő telefonok, a táskák rejtett zugaiban eltűnő apróságok és személyes kellékeink fokozott védelme.

Olyan használati tárgyat kell elképzelni táska formájában, ami egyénre szabható, és okos funkcióinak hála komplett, személyes szolgáltatást kínál a felhasználónak.

A designercsapat célja, hogy megmutassák, egy olyan hétköznapi termék, mint a táska is hordozhat magában élvonalbeli technológiai újításokat.

Az IORA Smart System építési rendszerének köszönhetően teljes megjelenés- és funkciószabadságot biztosít használója számára, a méret, szín, forma variációs lehetőségeinek száma végtelen. Okosfunkciói ellátásához pedig napenergiát hasznosít, független az elektromos hálózattól.