MANI

Ki­hir­det­ték az MVM EDISON Light Up! nyer­te­seit - IORA Smart Sys­tem

Pa­ra­bo­li­kus nap­kol­lek­tort, e-zász­lót gyártó vál­lal­ko­zás, va­la­mint az IoT­rend Kft. EnergyAL és az IORA Smart Sys­tem nyerte a Ma­gyar Vil­la­mos Művek (MVM) EDISON Light Up! ener­ge­ti­kai star­tup idei ver­se­nyét. Lás­suk az IORA Smart Sys­tem vi­de­ó­ját!
  • Szerző: F.G.

Az MVM EDISON Light Up! második kiírására beérkezett pályamunkákkal szemben elvárás volt, hogy újító energetikai megoldásokat mutassanak be, valamint eleget kellett tenniük a feltételnek, hogy a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörökhöz kapcsolódjanak.

IORA Smart System - Fabricius-Nagy Emese, Fabricius Csaba, Horváth Bence Ede

A nyertes csapat olyan mindennapos problémára kínál megoldást, mint a bosszantó gyorsasággal lemerülő telefonok, a táskák rejtett zugaiban eltűnő apróságok és személyes kellékeink fokozott védelme.

Olyan használati tárgyat kell elképzelni táska formájában, ami egyénre szabható, és okos funkcióinak hála komplett, személyes szolgáltatást kínál a felhasználónak.

A designercsapat célja, hogy megmutassák, egy olyan hétköznapi termék, mint a táska is hordozhat magában élvonalbeli technológiai újításokat.

Az IORA Smart System építési rendszerének köszönhetően teljes megjelenés- és funkciószabadságot biztosít használója számára, a méret, szín, forma variációs lehetőségeinek száma végtelen. Okosfunkciói ellátásához pedig napenergiát hasznosít, független az elektromos hálózattól.