FÜLES

Kiderült Michael Jackson súlyos titka, ez lett a következménye

Egy dokumentumfilm, amelyben áldozatai a molesztálásról beszélnek, mindent felforgatott!
  • Szerző: Ripost

Két héten át nem fogja játszani Michael Jackson dalait az NRK norvég rádió. Az HBO Leaving Neverland című kétrészes dokumentumfilm-sorozata miatt döntöttek így.

A januári Sundance Filmfesztiválon debütált filmben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban - egyik 7, másik 10 éves volt - összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Michael Jacksonnak óriási hatása volt a popkultúrára, a nagyközönség körében kedvelt, fontos művész, ezért meglehetősen nehéz lenne zenéjét teljesen kitiltani - mondta az MTI szerint Knut Henrik Ytre-Arne, az NRK zenei vezetője.

Péntektől kezdve ezért 14 napra leveszik a P1, P13 és P1+ csatornák zenei listáiról Jackson dalait, ez idő alatt pedig megnézik, hogyan reagál a közönség a dokumentumfilm tartalmára. Ha egy felelős programszerkesztő úgy dönt, újra játszani kezdik az énekes dalait, erről a hallgatókat tájékoztatni fogják.

Az HBO március 3-án és 4-én vetítette a filmet. A Dan Reed által rendezett film nem szolgál új bizonyítékokkal a vádakhoz. Az NRK vasárnap készül bemutatni a Leaving Neverlandet.

A BBC Radio 2 szintén nem sugároz Jackson-felvételeket, utoljára február 23-án volt hallható egy szám az énekestől. A brit közszolgálati rádió a média érdeklődésére azt válaszolta, valójában "nem tiltották ki a művészt az éterből", viszont a lejátszási listán Michael Jackson dalainak helyét új szerzemények foglalták el. A dalok eltűnése szintén a dokumentumfilm sugárzása előtt történt, mely a Channel 4-on lesz szerdán és csütörtökön.