HŰHA

Ki­de­rült, kiket dí­jaz­tak az idei Gol­den Globe gálán

Átad­ták a dí­ja­kat 2019 első na­gyobb fil­mes gá­lá­ján, a Gol­den Globe-on. Az átadó ce­re­mó­nia a Los An­ge­les-i The Be­verly Hil­ton szál­lo­dá­ban volt. A le­genda sze­rint, akit itt dí­jaz­nak, az nagy eséllyel el­nyer­heti az Oscar díjat is. Mu­tat­juk a nyer­te­se­ket!
  • Szerző: Ripost

Megvannak a 76. Golden Globe gála díjazottjai. A Bohém rapszódia két díjat is elnyert.

A brit-amerikai film a Queen egykori tagja, Freddie Mercury karrierjét mutatja be. A film a legjobb drámának szóló díjat nyerte el, valamint az alkotás főszereplője Rami Malek is kapott egy díjat a legjobb férfi főszerepért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Twitter

A legjobb rendezőnek járó díjat Alfonso Cuarón kapta a Roma című filmért, ami egyben a legjobb idegen nyelvű film is lett.  A Netflixnek készült film az 1970-es évek Mexikóját idézi fel.

Glenn Close a The Wife-ban nyújtott szerepéért kapta meg a legjobb drámai színésznőnek járó díjat. Mint mondta:

„Meg kell találnunk az egyéni beteljesedést. Követnünk kell az álmainkat”

– mondta a 71 éves színésznő.

Nem meglepő módon a Csillag születik című dráma is kapott díjat, ám a várakozások ellenére mindösszesen csak egyet. Pontosabban a mű Shallow című daláért Lady Gaga kapott egy szobrocskát. 

Eközben a címlapon
Fotó: Twitter

A musical/vígjáték kategóriában a Vice-ban játszó Christian Bale kapta a legjobb színésznek járó díjat, míg Olivia Colman kapta a színésznőknek járó díjat, ő A kedvencben nyújtott alakításáért lett díjazva.

Fotó: Twitter

A legjobb női mellékszereplő díját Regina King nyerte a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmmel, míg Mahershala Ali a Zöld könyvben nyújtott teljesítményéért kapta a szobrocskát, szintén mellékszereplő kategóriában. A Zöld könyv a legjobb musical/vígjáték kategórában is győzedelmeskedett. 

A legjobb animációs filmnek járó díjat a Pókember – Irány a Pókverzum rajzfilm kapta.

A sorozatok közül A Foglalkozásuk: Amerikai című kapta a legjobb televíziós drámának járó díjat. 

A Hollíwood-i Külföldi Újságírók Szervezete (HFPA) megalapította a Caroll Burnett életműdíjat, amelyet elsőnek a névadó komika nyert el. 

A közel háromórás díjátadót Sandra Oh színésznő és Andy Samberg komikus vezette le.