INSIDER

Ki­de­rült, ki jár job­ban: az, aki veszi, vagy aki ké­szíti az ad­venti ko­szo­rút?

Va­sár­nap meg­gyújt­juk az ad­venti ko­szo­rún az első gyer­tyát. Itt az utolsó pil­la­nat, hogy be­sze­rez­zük a ko­szo­rút vagy a hoz­zá­va­ló­kat. A Ri­post ár­őr­já­ra­tán ki­de­rült: job­ban jár, aki vi­rág­árus­nál ké­szen veszi, mint aki alap­anya­go­kat vá­sá­rol, és maga ké­szíti.
  • Szerző: Ripost

A nagy áruházakban már 1000-1200 forintért vásárolható adventi koszorú, de sokan inkább elmennek mellettük, annyira egyszerűek, nem mutatósak. A virágüzletekben 5-6 ezer forint egy ízléses darab a négy gyertyával, az online piactereken viszont legalább tízezer forintot elkérnek érte. Az internetes virágboltok gyönyörűeket kínálnak, ám igen borsos áron, akár húszezer forintért.

Ez a koszorú 19.700 forintba kerül az egyik virágküldő oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez a darab például 18.500 Ft!

Foglalkozik valaki adventi koszorú készítésével? Nagyon drágák, ezért nem akarok boltból vásárolni

- érdeklődik egy egri asszony a Facebookon. Egyre több ügyes kezű háziasszony vállalja, hogy 3-4 ezer forintért összerakja a koszorút, kapkodnak is értük, pedig így, adómentesen, kéz alatt vásárolni nem éppen szabályos.Abba persze nem köthet bele senki, ha az ember magának köt koszorút, ám ha külön-külön veszünk meg minden alapanyagot, nem jövünk ki olcsóbban! Többféle koszorúalapot választhatunk: fenyő, moha, szalma, valamint hungarocell. A fenyőalapért kérik el a legtöbbet: 1000-2000 forintot. A gyertyatüske csomagja 1100-1700 forint, a négy gyertya legalább 1500 forint. Ha masnit is teszünk rá, azért 600 forintot kell fizetni körülbelül. Egy nagy toboz ára úgy 300 forint, ehhez jönnek a szárított narancsszeletek, fahéjrudak. Bogyóággal is díszíthetjük, ennek darabja 700 forint, persze ilyet szedhetünk az erdőben is. Az első koszorú elkészítésénél ragasztópisztolyt is vásárolnunk kell.

Ezzel a trükkel spórolhatunk

Aki kivárta az utolsó hétvégét, számíthat arra, hogy szombaton és vasárnap már leértékelve jut hozzá a megmaradt adventi koszorúkhoz, ilyenkor akár alkudni is érdemes az eladóval.

Eközben a címlapon

Jövőre sok pénzt megtakaríthatunk, ha előre gondolkodunk, és a természetben magunk szedjük össze a hozzávalókat: tobozokat, bogyókat, faágakat, makkot, és magunk szárítunk narancs- és almaszeleteket. Érdemes megőrizni az elmúlt évek díszítőelemeit, mert újra fel tudjuk használni. A régi karácsonyfadíszeket is felhasználhatjuk a koszorúhoz.