RIPOSTER

Ki­de­rült, hogy Tar­lós Ist­ván el­ren­deli-e a szmog­ri­a­dót Bu­da­pes­ten

A szálló por magas kon­cent­rá­ci­ója miatt Nyír­egy­há­zán már életbe lé­pett a szmog­ri­adó tá­jé­koz­ta­tási fo­ko­zata szom­ba­ton.
  • Szerző: RIPOST

Bár rossz a levegő minősége a fővárosban is, szerencsére nem érte el azt a szintet, ami miatt szmogriadót kellene elrendelni. Legalábbis erről tájékoztatta a -ot megkeresésünkre Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főtanácsadója, aki hozzátette: a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát a kormányhivatalok által mért, ellenőrzött és továbbított adatok, valamint az OMSZ egyidejű időjárás-előrejelzése alapján lehet, illetve kell elrendelni. A feltételek fennállása esetén Tarlós István, Budapest főpolgármestere rendelheti el a szmogriadót.

Erre legutóbb tavaly januárban volt szükség Budapesten, most szombaton csak tájékoztatási fokozat lépett életbe egy napig Nyíregyházán.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javasolja, hogy a helyes fűtési módok alkalmazása mellett részesítsük előnyben a tömegközlekedést.

A kerékpárral közlekedők lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat. Akinek pedig légzőszervi megbetegedése van, lehetőleg zárt térben tartózkodjanak

– tájékoztatta a -ot dr. Szigeti Tamás, az NNK szakértője.