INSIDER

Ki­de­rült, ho­gyan töl­tötte utolsó nap­ját a so­rok­sári futó nő

Azzal, hogy meg­ta­lál­ták a so­rok­sári futó nő gyil­ko­sát, még nincs vége a rend­őri mun­ká­nak: össze kell rakni a leg­ap­róbb bi­zo­nyí­té­ko­kat is a vád­eme­lés­hez. A gyil­kos dol­gát meg­könnyí­tette, hogy Kar­dosné Gyu­rik Krisz­tina ki­szá­mít­ható éle­tet élt, percre pon­to­san be­osz­totta az ide­jét - ám ugyanez a bi­zo­nyí­tást is könnyebbé teszi.
  • Szerző: Ripost

Nyitott könyvvé vált a rendőrség előtt Kardosné Gyurik Krisztina élete, akit 2013. szeptember 25-én este 8 és 9 óra között gyilkoltak meg Soroksáron, a Szigetdűlő középső kerékpárútja mellett.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Aprólékosan feltérképezték az asszony szokásait, életvitelét és utolsó napját, mindenkivel beszéltek, aki látta őt az utolsó napján. Krisztina megbízható munkaerő volt, egy biztosítótársaság megbecsült munkatársa, a Kálvin Centerben dolgozott. 2013 szeptember 25-én délután négykor végzett. Fél ötkor találkozott egy barátnőjével, de nem sokáig maradt vele, sietett haza.Férjén és 11 éves gyermekén kívül anyósával és apósával együtt lakott. Kisfia 2002-ben született, Krisztina a szülés után kezdett futni, hogy visszanyerje csinos alakját és jó erőnlétét. Aznap este hat körül ért haza. Nem sokkal később megérkezett a fia az edzésről, a férje pedig a munkából. A testedzés Krisztina szokásává vált, hetente többször megtette a 7,5 kilométeres kört a házuktól a Szigetdűlő középső kerékpárútján a szennyvíztisztítóig és vissza. Nem félt, sosem érte baj és jó erőben volt.

Ellátta családját, majd elindult a végzetes útra A végzetes estén szokás szerint ellátta családját, majd átöltözött és háromnegyed nyolckor elindult, hogy megtegye a szokásos futókört. A családja negyed tízkor kezdte el keresni. A korábban megjelent hírekkel ellentétben a férje nem azonnal a rendőrségre ment, hanem előbb fiával és édesapjával együtt végigjárta felesége futóútvonalát előbb kerékpárral, majd kocsival, végül gyalog is. Közben többször volt a rendőrségen, hogy jelentse az asszony eltűnését, de elküldték, mivel felnőtt embert egy órával az eltűnése után még nem kezdenek keresni. A férfi azonban erősködött, mert tudta, hogy a felesége nem olyan ember, aki szó nélkül faképnél hagyja a családját. Így késő este mégis keresni kezdték az asszonyt a rendőrök, később keresőkutyát is a helyszínre vittek, az talált rá a meggyilkolt Krisztina megbecstelenített holttestére hajnali 1 óra 40 perckor.

Kíváncsi vagy, hogy Krisztina naplója mit rejtett? Arra is, hogy a gyilkos hogyan kerül "képbe"? Szeretnéd látni képeken is, merre járt Krisztina az utolsó napján? Keresd a pénteki Ripost napilapot az újságárusoknál!