FÜLES

Ki­de­rült! Ezért nem kér­nek Er­dély­ben a Visz­kis­ből

A csík­sze­re­da­iak azért nem lát­hat­ják a fil­met, mert ál­lí­tó­lag a film­for­gal­mazó drá­gáb­ban kí­nálja nekik a ve­tí­tési jo­go­kat, mint a többi vá­ros­nak...
  • Szerző: RIPOST

A hargitai megyeszékhelyen, Ambrus Attila imádott városában, Csíkszeredán nem vetítik a Viszkis-filmet. A Bors azt is megtudta, miért! Az okokról a filmforgalmazó és a csíkszeredai polgármester hivatal kulturális osztálya is egyetért: nem tudták biztosítani a forgalmazó által kért feltételeket a Csíki Moziban. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A forgalmazótól január elején kaptuk meg a vetítésre vonatkozó ajánlatot, amit sajnos nem tudtunk elfogadni az általuk feltételként szabott nagyon magas részesedési százalék miatt. A forgalmazó által közzétett állásfoglalás szerint mindenhol ugyanolyan feltételek mellett forgalmazza a filmet, de ez valótlan állítás! Természetesen utánajártunk, és nyilvánvalóvá vált, hogy Csíkszeredának sokkal magasabb részesedési százalék ellenében kínálták a filmet. Fontos számunkra, hogy a csíkszeredaiak is láthassák az alkotást, de nem mindenáron. Ezért nem voltunk hajlandók belemenni a forgalmazó szemtelenül magas ajánlatába." – írta a Borsnak a kulturális osztály.