ÉLETMÓDI

Kiderült, ezért csalja meg a nő a férfit, akit szeret

Azt hitted, a nő akkor csal meg, amikor már nem szeret? Ebben bizony tévedsz: a legtöbb félrelépő nő őszintén szereti a társát. De akkor hol a hiba? Mutatjuk.
  • Szerző: J.D.

Mindkét nemben megvan a hajlam, hogy megcsalja a társát – azonban nem ugyanazon okokból lépnek félre a férfiak, mint a nők. Hosszú a lista, miért kacsint ki a kapcsolatból a nő, lehet elhidegülés, pillanatnyi fellángolás – de amit soha nem ért a férfi: ha szerelmes, miért keres valaki más ágyában gyönyört? Egy szexuálpszichológus elárulta az okokat.

1. Nem érzi úgy, hogy az első helyen áll nálad

Ha a férfi készpénznek veszi a nő jelenlétét az életében, az előbb-utóbb úgy fogja érezni, hogy felesleges teher, és a másik már nem is gondol már őrá. A nőknek hatalmas igénye van arra, hogy úgy érezzék: fontos szerepet töltenek be a férfi életében, és törődnek velük. Aztán felbukkan egy másik férfi, aki kitünteti a nőt a teljes figyelmével – és máris kész a helyzet a megcsalásra.

2. Amikor azt hiszi, untat téged a társasága

Míg a férfiaknak az izgalomhoz érintésre van szükségük, a nők számára fontos, hogy érezzék a férfi gondoskodását, szeretetét, figyelmét. Izgatóan hat, ha úgy látják, a pasinak szüksége van rájuk, és megkapják a visszacsatolást, hogy okosak, viccesek vagy szépek. Ha a hosszú kapcsolatban a partner megfeledkezik erről, és megjelenik egy harmadik, aki mindezt megadja a nőnek, könnyen egymás karjaiban köthetnek ki.

3. A nő mindent tud rólad – de úgy érzi, te őróla édeskeveset

A nőknek fontos a szellemi kapcsolódás is, márpedig az információcsere erről szól. Ha úgy érzi, párja nem kíváncsi rá, akkor nem érzi magát kívánatosnak, és alacsonyabb lesz a szex iránti igénye is. Ugyanis a nők egyik legfontosabb mozgatóereje az erotikában az elismertség, fontosság érzése. Ha azt tapasztalja, hogy a párja soha nem kérdez róla, alig ismeri őt, hamar kikacsint a kapcsolatból, ha jön egy férfi, aki őszinte figyelemmel van iránta.

És ezeket olvastad már?