FÜLES

Ki­de­rült, ekkor te­me­tik el Andy Vaj­nát Ame­ri­ká­ban

Andy Vajna ham­va­i­nak egy ré­szét Los An­ge­les­ben he­lye­zik örök nyu­ga­lomra.
  • Szerző: Ripost

Arnold Schwarzenegger után Andy Vajna hollywoodi filmes kollégái és barátai is elbúcsúzhatnak a januárban elhunyt világhírű magyar producertől.

Fotó: Lokál
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egykori filmügyi kormánybiztos budapesti temetése után hamvainak egy részét Los Angelesben helyezik örök nyugalomra fia, Justin és szülei mellett. Az időzítés nem véletlen, a család olyan napot választott a szertartásra, ami lehetővé teszi, hogy minél többen leróhassák kegyeletüket a legendás filmproducer előtt.

"Úgy tudom, mivel február 24-én lesz az idei Oscar-gála, Andyt azon a héten pár nappal előtte temetik el – tudta meg a Blikk egy neve elhallgatását kérő Los Angeles-i informátortól. – Ahogy lenni szokott, a gála hetében már szállingóznak a vendégek Hollywoodba, így a temetéskor már sok kolléga, színész, rendező és producer lesz a városban, akik így személyesen vehetnek végső búcsút a világhírű producertől, akit mindenki tisztelt. Vélhetően ezért dönthetett úgy a család, hogy a szertartás napja a filmes díjkiosztóhoz közeli időpontban legyen".

A lap úgy tudja, Andy Vajna hamvait a héten szállítják Los Angelesbe, és természetesen özvegye, Tímea is kiutazik, akinek a családtagjai nyújtanak lelki támaszt a fájdalmas pillanatokban.

Andy Vajna végakarata az volt, hogy a Los Angeles-i Westwood Village temetőben nyugodhasson szülei és egyetlen gyermeke, Justin mellett. A fia életében skizofréniával küzdött, 12 évvel ezelőtt dobta el magától az életét. Vajna, miután édesapját, Vajna Györgyöt 1993-ban elveszítette, míg édesanyját, Korda Klárát 1997-ben, úgy döntött, Budapestre menekül az emlékek elől. Fia halálát azzal próbálta magának megmagyarázni, hogy gyermeke az öngyilkosságával a szüleit akarta megkímélni a szenvedéstől.