FÜLES

Ki­de­rült a titok: így be­cézi egy­mást Ka­ta­lin és Vil­mos her­ceg

A her­ceg és a her­cegné éppen úgy ug­rat­ják egy­mást, mint bár­mely hét­köz­napi pár.
  • Szerző: Ripost

Minden pár szereti cukkolni egymást, és ez alól a cambridge-i hercegi pár sem kivétel. Katalin és Vilmos herceg is vicces becenevekkel illeti a másikat. Egyszer például Vilmos felesége hosszú haja miatt bosszankodott, mire Katalin csípőből válaszolva Kopaszkának hívta férjét. A név pedig ráragadt a hercegre.

Valószínűleg ennek nem örül annyira, mint annak, ahogy kapcsolatuk kezdetén nevezte a hercegné. Akkor ugyanis a kissé pikáns "Nagy Vili" becenévvel illette....

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: AFP

Vilmost sem kell félteni, úgy nevezi a feleségét, hogy DoD, ami a Duchess of Dolittle rövidebb alakja.Még terhessége idején találta ki neki ezt a becenevet, amely szó szerint azt jelenti, "a semmittevés hercegnéje". Ugyanis a várandósságai alatt a hercegnő igyekezett visszavonulni a nyilvánosságtól, tehát keveset dolgozott (do little).

Az uralkodóházhoz közel álló forrás a The Sunnak azt nyilatkozta, a családban a becenevekkel szokták a feszültséget oldani.

"Meglehetősen gyerekesen viselkednek egymással. Szeretnek játszani és bugyuta ajándékokat vesznek egymásnak. Azt hiszem, azért ilyenek szűk családi körben, mert a nyilvánosság előtt éppen az ellenkező, komoly képet kell mutatniuk" - mondta a forrás a lapnak.

Mint kiderült, akkor is a beceneveket használják, ha a nyilvánosság előtt beszélnek a család valamely tagjáról, és nem szeretnék, ha könnyen beazonosítható lenne.

Eközben a címlapon

Úgy tűnik, a becézés családi hagyomány, Diana hercegnő például úgy hívta elsőszülött fiát, hogy Vili, a vombat. A herceg az egyetemen pedig Steve-ként mutatkozott be az idegeneknek.

Talán ezt utánozta a fia, György herceg is, amikor egy kutyát sétáltató nőnek Archie-ként mutatkozott be... A szülei egyébként "kicsi szőlőszem"-nek nevezték még egykor, most pedig már PG, PG Tips vagy Tips névre hallgat a családon belül (a PG Tips egy angol teamárka).

György herceg és húga, Charlotte is jeleskedik a becenévadásban. Dédnagyanyjukat, II. Erzsébet királynőt például Gan-Gan-ként szólítják, míg Camillát Ga-Ga-nak. A királynőt a család többi tagja Lilibetnek is nevezi. Bár a férje, Fülöp herceg ennél találékonyabb, ő káposztának és kolbásznak nevezi...

Természetesen Harry hercegnek is van beceneve. Még a seregben ragadt rá a Flash becenév. A barátai Potternek hívják, de a Gromit névre is hallgat.