RIPOSTER

Ki­de­rült a meg­lepő igaz­ság: vége a tél­nek, vagy be­csap az enyhe idő?

Be­kö­szön­tött a jó idő, nap­köz­ben akár 16 fokot is mér­he­tünk.
címkék:

Közeleg a 20 fok! A kellemes, tavaszi idő nemcsak egy napig tart: már mindenhol 10 fok feletti maximumokat mérhetünk!

Négy éve márciusban leszakadt a hó

Sokunkban mély nyomot hagyott a 2013-as rendkívüli havazás: március 14-én, csütörtökön a korábbi enyhe tavaszias időjárás után hirtelen fagyni kezdett egész országban. A Dunántúlon már hajnalban havazott és viharos szél fújt. Délutánra aztán már az ország nagy részét hótakaró borította, egyes helyeken 20 centiméter is. A bajt elsősorban nem is a hó mennyisége, hanem a havazással együtt érkező szél miatt kialakuló hófúvás okozta. Sok helyen több méter magas hótorlaszokat fújt össze, és ezek az ország nyugati részén megbénították a közlekedést.

A Katasztrófavédelem 50 balesethez vonult ki, 1419 járművet és 2405 embert mentett ki. Akkor küldte ki a Belügyminisztérium a híressé vált sms-t: „"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most jön a jó idő

Az Időkép szerint akár 16 fok is lehet a csúcshőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat is tartós meleggel kecsegtet: az előrejelzés szerint a következő tíz napban folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, vasárnaptól már 15-16 fok lesz.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Most, hogy megszűntek a reggeli fagyok, a kutyások is több időt tölthetnek kedvenceikkel.

Múlt héten csak rövid időre vittem le a kiskutyámat, Kipit reggelente, mindketten fáztunk.

Szerencsére most már több időt tudunk a szabadban lenni, a kis kabátját sem kell már rátennem – mondta a -nak András, aki már szeretett vászoncipőjét hordja a téli bakancs helyett.

Jó hatással van a meleg az egészségi állapotunkra

A hideg idő rossz hatással van az ízületekre és a vérnyomásra, de a melegedő levegő csökkenti az ízületi panaszokat és a vérnyomást is.

A napsütésnek pedig kedélyjavító hatása van, ilyenkor az emberek alapvetően vidámabbak és boldogabbak – mondta a -nak Gécsek Nikoletta, meteorológiai szakértő.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

Pénzmegtakarítás a melegben

A hirtelen jött tartós melegnek köszönhetően idő előtt takaríthatunk meg pénzt: lejjebb csavarhatjuk a radiátort, így márciusban akár fele annyit is fizethetünk a fűtésért, mint februárban. A FŐTÁV Zrt-nél a fűtési szezon hivatalosan május 15-ig tart, ám a közös képviselet kérheti, hogy korábban kapcsolják le a hőközponti szabályozókat, ám ez plusz költséget jelent a társasháznak.

A megkérdezett egy autószerelőt: érdemes-e máris lecserélni a téli gumit.

Beszéltünk egy orvossal is, aki az influenzahelyzetről tájékoztatott. Keresd a napilapot az újságárusoknál, tudd meg a részleteket!

címkék: