OTTHONKA

Kicsi a für­dő­szo­bád? Ezek­kel a trük­kök­kel lesz rög­tön tá­ga­sabb

Merd át­ala­kí­tani! Mu­tat­juk, ho­gyan va­rá­zsolj tágas lu­xus­he­lyi­sé­get a szűk, je­len­ték­te­len fül­ké­ből.

A fürdőszoba általában a lakás legkisebb, mégis nagyon fontos helyisége. Itt tisztálkodsz, itt ápolod a bőröd, a hajad, itt készül a sminked. Atetszetős, világos, tágas fürdőszoba luxusérzetet kelt. Az apró helyiséget megnövelheted, mutatjuk, hogyan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Világos színek

Fesd át a falakat egységes, világos színűre. A plafoné legyen ugyanannak a színnek egy világosabb árnyalata, így a fürdő nagyobbnak fog hatni. Ha átcsempézésre is van mód, ahhoz is válassz világosabb színt. Lehetőleg az egész fürdőben egy szín uralkodjon. Abból maximum egy bútor vagy tárgy emelkedjen ki az eltérő színével. Legyen a csempe egyszerű, mert a túlcirkalmazott fürdő kisebbnek hat.

2. Fényhatás

Ha van ablak, ne tégy fel redőnyt, csak egy függönyt, vagy szépen csiszolt, áttetsző üveget, hogy ne lássanak be.

Ha nincs ablak, azaz természetes a fény, akkormesterséges fényforrásokból használj minél többet, jól elhelyezve: világítsd meg az oldalfalakat is, ez térnövelő hatású.

3. Tükör

Sőt: tükrök!Tégy be minél nagyobb tükröt, megnyitja, mélyíti a teret. Az egymással szemben elhelyezett tükrök végtelenítik a helyiséget. Ha oldalra nyitható szekrénykére teszed, ellenőrizheted benne hátulról a frizurádat. A magasabban elhelyezett szekrények tükörborítással optikailag szintén térnövelő hatásúak.

4. Nyitott polcok

A zárt polcok helyett szerelj fel nyitottakat, nagyobbnak fog tűnni a fürdőszobád. Ha van rá lehetőséged, alakíts ki falba mélyített polcokat. Elegáns, egyedi hatású lesz a helyiség.

Eközben a címlapon

5. Zuhanyfülke

A díszített, csiszolt üvegű kabin extra fal érzetét kelti.A tiszta üveg, átlátszó fülke nem szakítja meg a teret. Átláthatóbb, egyszerűbb, tágasabb hatású.

6. Letisztultság

A zsúfolt, agyondekorált, rendetlen fürdőszoba nyomasztó hatású, és kisebbnek is érzed. Legyen aberendezés és a díszítés is egyszerű, egymással harmonizáló.Elegáns, megnyugtató érzetet kelt. Reggel feltöltődhetsz benne, miközben előkészülsz a napra.

Tipp:

Ha szerencsés vagy, és ablakkal bíró fürdőszobával rendelkezel, tégy be egy kisebb, ám dekoratív  szobanövényt. Egy tálban búzafű is megteszi. Növeli a luxushatást.