KÜLFÖLD

"Ki a fehér gyar­ma­to­sí­tók­kal a lon­doni ke­rü­let­ből!"

Lon­don egyik ke­rü­le­té­ről, Dal­ston­ról van szó, amely alig 10 ki­lo­mé­terre van a Bri­tish Mú­ze­um­tól. De vajon ki mond­hatta ezt?
  • Szerző: SZM

“Ki a fehér gyarmatosítókkal Dalstonból!” Megdöbbentő, hogy ez a mondat egyáltalán elhangozhat 2018 Nagy-Britanniájában, mert őszintén szólva későbbre vártuk...

A már nem is annyira lopakodó “lakosságcsere” (amely kifejezést először egy ENSZ-dokumentumban írták le) során eddig csak azt vettük észre, hogy jóformán minden olyan európai fehér embert rasszistának neveznek a bevándorlók, akinek nem tetszik, hogy a védelemre nem szoruló tömegek a pénzért, a náluk nem létező szociális juttatásokért elindultak Európába.

Visszatérve a mondatra, ezt nem valami primitív, analfabéta bevándorló mondta. Ezek egy többszörösen díjazott afroamerikai diák szavai a világhírű cambridge-i egyetemről.

A nigériai szülőktől Londonban született Jason Osamede Okundaye már középiskolásként ösztöndíjakat kapott, nyert könyvdíjat a Harvardon és teológiai díjat Oxfordban, most pedig Cambridge-ben tanul szociológiát és politológiát. Jelenleg ő az egyetem “egyenlőségért felelős” szervezetének diákvezetője, valamint a Feketék és Etnikai Kisebbségek Társaságának elnöke.

Nagyobb hírnevet akkor szerzett, amikor a kelet-londoni Dalstonban kitört faji zavargásokat kommentálta. A zavargások egy húszéves színes bőrű fiatal halála után robbantak ki. A drogdílerként dolgozó Rashan Charles az őt üldöző rendőrök elől bemenekült egy boltba, ahol a biztonsági kamera felvétele szerint lenyelt valamit, majd a kórházban meghalt.Rashan halála és a zavargások kapcsán Okundaye a következőket mondta:

„Minden fehér rasszista, a fehér középosztály, a fehér munkásosztály, a fehér férfiak, a fehér nők, a fehér melegek, a fehér gyerekek.”

A kép illusztráció

Eközben a címlapon

Hozzátette: “a fehérek költözzenek vissza a fehér negyedeikbe, és hagyják abba végre Dalston gyarmatosítását”. A zavargásokkal kapcsolatban azt is hozzátette, hogy

„fantasztikus érzés volt nézni ezeket a kétségbeesett középosztálybeli fehéreket”.

Szóval: a fehérek hagyják már abba Dalston “gyarmatosítását”. Abban a kerületben ugyanis túlnyomórészt már színes bőrűek élnek...

Forrás: Vilagfigyelo