OLDALVONAL

Lesz újabb bra­vúr? Ismét csoda kell a ma­gyar ké­zi­sek­től

Ta­valy si­ke­rült a bra­vúr a mi­e­ink­nek.
  • Szerző: KL

Szinte napra pontosan egy éve, 27-25-re győzte le a magyar válogatott Dániát a férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A megújult nemzeti csapat részéről ennél is nagyobb bravúr lenne, ha a horvátországi Európa-bajnokság nyitómeccsen nyerne az olimpiai bajnoki címvédő dánok ellen. Ismét csoda kell!

Tavaly nagy volt az öröm a dánok kiütése után
Tavaly nagy volt az öröm a dánok kiütése után
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tavalyi vb óta mind a két válogatottat új szakvezető irányítja. A mieinknél a svéd Ljubomir Vranjes a dánok ellen debütál majd tétmérkőzésen. Az északiaknál pedig Nikolaj Jacobsen első nagy tornájára készül Dániával. Az előző kapitány, Gudmundur Gumundsson bukását a magyarok elleni vb-meccs okozta.

A dánok és spanyolok ellen megpróbálunk nyerni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez szerintem passzol a fiatal játékosainknak

mondta el Ljubomir Vranjes, a válogatott szerdai sajtótájékoztatóján.

Lékai Máté lesz a magyar csapat vezére
Lékai Máté lesz a magyar csapat vezére
Fotó: MTI

A Vranjes által említett fiatalok pedig szép számban vannak a keretben, a dánok elleni világbajnoki meccsen szerepet kapó rutinos játékosok közül Harsányi Gergely, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor és Nagy László sincs már a keretben. Jó előjel, hogy a jelenlegi húzóemberek voltak a mieink legjobbjai tavaly ilyenkor (Balogh Zsolt, Dzsamali Iman, Juhász Ádám, Lékai Máté).

A válogatott tagjainak majdnem fele 1995-ben vagy azután született, összesen tíz fiatallal vágunk neki az Eb-nek

mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Vranjes megfiatalította a nemzeti csapatot
Vranjes megfiatalította a nemzeti csapatot
Fotó: MTI

Dánia számít az egyik favoritnak a kontinensviadalon. A fogadóirodáknál is több mint ötszörös pénzt fizetnének a magyar válogatott esetleges győzelmére. Tavaly januárban szintén hasonló volt a helyzet: akkor sikerült a bravúr. Vajon készülhetünk az újabb kézicsodára?

Eközben a címlapon