OLDALVONAL

Négy éve nem volt ilyen. El­kap­hat­juk az Eu­rópa-baj­no­kot

Nor­vé­gia ellen foly­tatja ma este az Eu­rópa-baj­nok­sá­got a ma­gyar női ké­zi­labda-vá­lo­ga­tott. Négy éve nem győzte le a világ leg­jobb­ja­i­nak tar­tott skan­di­ná­vo­kat a nem­zeti csa­pat, most itt az esély a ja­ví­tásra.
  • Szerző: ST

Norvégia a legutóbbi hét Európa-bajnokságból hatot megnyert, azonban az idei kontinenstornán még nincs formában, a középdöntőbe nulla ponttal érkezett. Ezzel szemben a magyar válogatott a spanyolok elleni, 32-26-os bravúros győzelemnek köszönhetően két ponttal kezdi ezt a szakaszt.

Háfra Noémit (jobbra) az Érden légióskodó Mireya González sem tudta megállítani
Háfra Noémit (jobbra) az Érden légióskodó Mireya González sem tudta megállítani
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A norvég egyértelműen erősebb, mint a spanyol csapat, az biztos, hogy ez nehezebb mérkőzés lesz. A siker kulcsa az lehet, ha a spanyolok ellen mutatott játékszintet tudjuk fenntartani, és kérdés, hogy a kulcsjátékosok mennyire fogják bírni ezt a terhelést

- mondta el a -nak Laurencz László mesteredző, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Kim Rasmussen együttese a spanyolok ellen szinte hiba nélkül játszott, amíg el nem dőlt a találkozó. A kapusok és a védekezés mellett támadásban is remekeltek a mieink, pedig emiatt sok kritikákat kaptak az utóbbi időszakban.

Schatzl Nadine (balra) is remekelt a spanyolok ellen
Schatzl Nadine (balra) is remekelt a spanyolok ellen
Fotó: MTI

Norvégia ellen egyébként november 22-én játszottak Kovacsicsék felkészülési mérkőzést, akkor 25-19-re nyertek az északiak.

Győriek nehezíthetik a magyar válogatott dolgát

A norvég csapatban rengeteg ismerőssel találkozik majd a magyar válogatott. Stine Oftedal, Veronica Kristiansen és Kari Brattset a négyszeres BL-győztes Győr kézilabdázói, míg Katrine Lunde, Heidi Löke és Linn Sulland korábban erősítették a magyar sztárklubot.

Nem gondolok még sokat a középdöntőre, meccsről meccsre haladunk majd ott is. Azért megyünk Nancyba, hogy megnézzük, tudunk-e nyerni egy, két vagy három meccset

- mondta el a Nemzeti Sportnak Kim Rasmussen.

Eközben a címlapon
Veronica Kristiansen (balra) idén igazolt Győrbe
Veronica Kristiansen (balra) idén igazolt Győrbe
Fotó: MTI

A norvégok legyőzése hatalmas bravúr lenne, de a spanyolok elleni siker után lehet nagyot álmodni.