OLDALVONAL

Szen­zá­ciós lista, sztár­csa­pa­tok ér­kez­nek Ma­gyar­or­szágra

Kő­ke­mény cso­por­tokba ke­rül­tek a ma­gyar csa­pa­tok a BL-ben.
  • Szerző:

Péntek este kisorsolták a csoportokat a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligájában is. Mindkét nemnél két-két magyar csapat volt érdekelt a ljubljanai eseményen, ahol kiderült, hogy  a Veszprém, a Szeged, a Győr és a Fradi igazi sztárcsapatokkal vívhat majd meg a továbbjutásért.

Nagy Lászlóék alaposan belehúztak
Nagy Lászlóék alaposan belehúztak
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A BL-ben tavaly bronzérmet szerző Veszprém a francia PSG mellett, a két évvel ezelőtt BL-győztest, a lengyel Kielcét is fogadhatja majd, az Aalborg (dán), Meshkov Breszt (fehérorosz), Celje (szlovén), Flensburg (német), Kiel (német) kvintett mellett.

A szegedi publikum is sztárcsapatokat láthat
A szegedi publikum is sztárcsapatokat láthat
Fotó: MTI

A magyar bajnoki ezüstérmes, MOL-Pick Szeged a spanyol Barcelona mellett a BL-címvédőjét, a macedón Vardar Szkopjét is megkapta a sorsoláson. Rajtuk kívül a német bajnok Löwen, a Zagreb (horvát), a Wisla Plock (lengyel), a Kristianstad (svéd) és a Nantes (francia) került be a nyolcasba.

A nőknél a címvédő Győr az orosz Rostov-Don, a dán Midtjylland és a francia Brest Bretagne ellen bizonyíthat.

A Győr megvédené címét a BL-ben
A Győr megvédené címét a BL-ben
Fotó: Korponai Tamás

A Fradi a tavaly fináléba jutó macedón Vardar Szkopje mellett a norvég Larvikot, és egy selejtezőből érkező csapatot kap majd. A férfiaknál a csoportok első hat helyezettje jut tovább, míg a nőknél az első három.

Eközben a címlapon