KÜLFÖLD

Ke­ve­sebb fran­cia gye­re­ket kell csi­nálni! Szül­je­tek több gyer­me­ket nor­vé­gok!

Két friss po­li­ti­kusi nyi­lat­ko­zat, két külön világ. Vi­lá­go­san jel­zik, mek­kora harcra szá­mít­ha­tunk az EP-vá­lasz­tá­so­kon. Arra fi­gyel­mez­tet­nek, hogy ha el is tűn­nek a Sar­gen­ti­nik, majd jön­nek he­lyet­tük újak.
  • Szerző: SZM

"Kevesebb francia gyereket kell csinálni" – nyilatkozta Yves Cochet, Lionel Jospin egykori szocialista kormányának környezetvédelmi minisztere. Sőt: minél több egy családban a gyerek, annál kevesebb legyen a családi pótlék, míg végül a harmadik gyerek születésekor teljesen megszűnne.Ez persze nem vonatkozna a migránsokra – tette még hozzá az Origo szerint.

Ezzel szemben legalább két gyerek szülésére szólította fel a norvég nőket újévi beszédében Erna Solberg norvég miniszterelnök, ahhoz, hogy az ország megtarthassa a jelenlegi jóléti színvonalát.Persze, az 58 éves Erna Solberg norvég miniszterelnök se nem szocialista, se nem zöld. 2004-től kezdve a konzervatív Höyre Párt elnöki posztját tölti be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Nem hiszem, hogy meg kellene magyaráznom, hogyan kell ezt csinálni" – tette hozzá humorosan. "Nem adhatom ezt parancsba, de a norvégoknak egyre kevesebb gyermekük van. Amikor gyermekeket hozunk a világba, fontos, hogy milyen társadalmat hagyunk nekik. Gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható társadalmat akarunk építeni" – mondta a miniszterelnök.

Valóban: Norvégiában a termékenységi ráta jelenleg 1,6, amely még ugyanúgy kevés a hazai lakosság fenntartásához, mint Magyarországon, persze egészen más életszínvonal mellett.

A francia és a norvég politikus friss nyilatkozatai azért érdekesek, mert világosan jelzik, mekkora harcra számíthatunk az EP-választásokon. Arra figyelmeztetnek, hogy ha el is tűnnek a Sargentinik, majd jönnek helyettük újak, akik közül sokan így-úgy villámgyorsan rá fognak kerülni a Soros-féle nyílt társadalom /Open Society/ értékeinek támogatói listájára.

Forrás: Norwaytoday

Eközben a címlapon