INSIDER

Két­mil­li­óba kerül és 120 kiló, mégis ez a ga­rá­zsok fél­tett kin­cse

A ka­pa­rós sors­jegy után a má­so­dik leg­nép­sze­rűbb játék a flip­per­gép, van hely, ahol egy moz­gal­ma­sabb hét­vé­gén sorok kí­gyóz­nak egy já­té­kért! A ga­rá­zsok­ban pedig 3-4000 darab rej­tő­zik a gé­pek­ből.
  • Szerző: PZs

Bár az elmúlt 15 év alatt 20 ezer gépből csak néhány száz maradt az országban,

a flipperek újra nagy népszerűségnek örvendenek!

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

Van Budapesten olyan kocsmahálózat, ahol minden helyen találunk gépeket, és nem is ósdi, leharcolt flipperekről van ám szó, hanem néhány éves darabokról!

Újfent virágzik a gyártásuk is, az elmúlt években 2-3 típusú gépből többet adtak el, mint valaha. Készülnek már játékok például a népszerű fantasysorozat, a Trónok Harca hátterével is.

Fotó: Markovics Gábor

Azon kívül, hogy elképesztő hang- és fényeffektusokat produkálnak, az elkápráztató kivitelezésű játékgépekhez ügyesség kell, talán éppen emiatt népszerűek.

A téma szakértője, a Flippermúzeum megálmodója szerint az új gépek 80 százaléka most magángyűjteményekbe, garázsokba vándorol.

Fotó: Markovics Gábor

"2010-ben volt a mélypont, de azóta folyamatosan egyre több lett a gép, most körülbelül 300 van az országban, bárki által hozzáférhető helyen. A többi 3-4000 darab azonban magánkézbe került. Persze mi is igyekszünk újabb flipperekkel bővíteni a kiállított, vagy fesztiválokon bemutatott gépeket, most 130 van belőlük" – mondta a -nak Pálfi Balázs ötletgazda.

Eközben a címlapon

Arról, hogy mi az összefüggés a flippergépek és Bud Spencerrajongói között, minden részletet megtudhat a kedden megjelenő Ripost napilapból.