KÜLFÖLD

A sokat lá­tott rend­őrök is cso­dál­koz­tak: így ra­bolt két­szer is ban­kot

Mind­két eset Iz­ra­el­ben tör­tént a múlt hó­nap­ban, a gyü­mölccsel fe­nye­ge­tőző férfit vi­szont csak nem­ré­gi­ben kap­ták el.
  • Szerző: Ripost

Egy 47 éves izraeli férfi igen különös „fegyverrel” rabolt ki két bankot is a múlt hónapban. A tettes egy Beersheba bevásárlóközpont egyik bankjában héberül írt jegyzetet adott át az alkalmazottnak, amelyre az volt írva: „add át a fiókból a pénzt”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A pénztáros először bizonytalan volt, hogy engedelmeskedjen-e, de a rabló elkezdte sürgetni, majd egy fekete tárgyat vett elő, amiről azt állította, hogy robbanószerkezet. Azt mondta:

Pakold be gyorsan a pénzt a táskába, vagy eldobom ezt a gránátot!

Ekkor 16 ezer sékelt (átszámítva 1,3 millió forintot) vitt magával.

Egy héttel később ugyanannak a banknak egy másik fiókjában hasonló módszerrel 12 ezer sékelt (942 ezer forintot) zsákmányolt.

A férfi kalapot és napszemüveget is viselt, de a rendőrség a biztonsági kamerák felvételei alapján tudta azonosítani. Kiderült, hogy korábban már több bűncselekményt is elkövetett, egyszer már három évet ült börtönben. A nyomozás során pedig az is tisztázódott, hogy nem gránát, hanem egy egyszerű, feketére festett avokádó volt a kezében a bankrabláskor – írja a Daily Star.