OTTHONKA

Készíts tojástartóból mini üvegházat! Gyorsabban nőnek a palánták

Lassan itt a tavasz és kezdődhet a kertészkedés. Ha szereted te magad kinevelni a palántáidat, próbáld ki ezt a zseniális trükköt. Nem kell hozzá más csak néhány tojástartó és egy kis fólia!
  • Szerző: Ripost

A tojásos doboz óriási előnye, hogy minden háztartásban akad belőle néhány, és nagyon jól helyettesíti a kertészetekben és szakboltokban megvásárolható tőzegcserepeket. Ráadásul, ha már jól begyökeresedett a palántád, a dobozt szétvágva a növénnyel együtt süllyesztheted a földbe.

Így kezdj neki!

A tojásos dobozok alját lyukaszd ki egy éles tárgyal. Töltsd meg a doboz celláit 3/4-ig földdel, majd az ujjaddal picit tömörítsük a földet. Közepébe nyomj egy kis mélyedést és abba tedd a magokat.

Magvetés után a magok tetejére szórj egy vékony földréteget. Ezután nedvesítsd be a földet, húzz rá zacskót és helyezd meleg helyre.

De, ha kicsit több időd van egy nagyobb doboz tetejére is ragaszthatsz a képen látható módszerrel nejlont. Ennek előnye, hogy nem párásodik be, jobban tudod szellőztetni.

Ha a zacskóba bújtatós módszert választod, arra kell ügyelni, hogy ne párásodjon nagyon be a doboz, mert a kórokozók könnyen elszaporodhatnak a túlzottan nedves közegben. Az öntözést inkább reggelre időzítsd, ne estére, mert akkor éjszaka nagyon bepárásodhat, ha azonnal nem szívódik fel az összes víz.