OTTHONKA

Ké­szíts to­jás­tar­tó­ból mini üveg­há­zat! Gyor­sab­ban nőnek a pa­lán­ták

Las­san itt a ta­vasz és kez­dőd­het a ker­tész­ke­dés. Ha sze­re­ted te magad ki­ne­velni a pa­lán­tá­i­dat, pró­báld ki ezt a zse­ni­á­lis trük­köt. Nem kell hozzá más csak né­hány to­jás­tartó és egy kis fólia!

A tojásos doboz óriási előnye, hogy minden háztartásban akad belőle néhány, és nagyon jól helyettesíti a kertészetekben és szakboltokban megvásárolható tőzegcserepeket. Ráadásul, ha már jól begyökeresedett a palántád, a dobozt szétvágva a növénnyel együtt süllyesztheted a földbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így kezdj neki!

A tojásos dobozok alját lyukaszd ki egy éles tárgyal. Töltsd meg a doboz celláit 3/4-ig földdel, majd az ujjaddal picit tömörítsük a földet. Közepébe nyomj egy kis mélyedést és abba tedd a magokat.

Magvetés után a magok tetejére szórj egy vékony földréteget. Ezután nedvesítsd be a földet, húzz rá zacskót és helyezd meleg helyre.

De, ha kicsit több időd van egy nagyobb doboz tetejére is ragaszthatsz a képen látható módszerrel nejlont. Ennek előnye, hogy nem párásodik be, jobban tudod szellőztetni.

Ha a zacskóba bújtatós módszert választod, arra kell ügyelni, hogy ne párásodjon nagyon be a doboz, mert a kórokozók könnyen elszaporodhatnak a túlzottan nedves közegben. Az öntözést inkább reggelre időzítsd, ne estére, mert akkor éjszaka nagyon bepárásodhat, ha azonnal nem szívódik fel az összes víz.